Штормове попередження! Рятувальники просять мешканців Прикарпаття утриматися від походів в ліс


16-20 серпня в окремих районах на Закарпатті та Прикарпатті утримається надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека.

Як повідомили кореспондентові «Бліц-Інфо» в Управлінні ДСНС в Івано-Франківській області, протягом поточного тижня на більшій частині території України очікується спекотна погода.

 «Погодні умови найближчого тижня визначатимуться незначною кількістю опадів, переважно у західних і частково північних областях, повною відсутністю опадів у центральних, південних, східних регіонах, дуже високим температурним режимом на півдні та сході з максимальною температурою повітря +32…+37 °С, на заході – +23…+28 °С, у центральній частині України – +25…+30 °С», – розповів під час брифінгу ще 12 серпня директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

 За його словами, спекотлива погода, яка переважала на території України протягом минулого тижня, сприяла значному підвищенню рівня пожежної небезпеки. У Закарпатській, Чернівецькій, Рівненській, Івано-Франківській, Львівській областях в окремі дні були встановлені невеликі температурні рекорди за всю історію гідрометеорологічних спостережень.

Тому рятувальники Прикарпаття застерігають мешканців області, адже найвищий рівень пожежної небезпеки наразі спостерігається у південних областях, на півдні Донецької області, на Закарпатті та подекуди на Львівщині та Івано-Франківщині. Тут він у кілька разів переважає найвищий показник.