Нейронна мережа – розробка, що спрощує та прискорює роботу в багатьох сферах людської діяльності


Штучний інтелект – розробка, яку прагнуть втілити в життя найкращі інженери та працівники ІТ-сфери сучасності. Переваги та недоліки існуючої нейромережі

Штучний інтелект: допомога чи загроза людству

Останніми роками тема штучного інтелекту дуже популярна. Здається, сюжети фільмів, які кілька років тому здавалися глядачам неймовірними, сьогодні стають реальністю. Але чи це так насправді?

Навіщо сучасному жителю потрібний штучний інтелект?

Відповісти питанням “навіщо людині штучний інтелект?” зможе лише сам ІІ. Але його, як такого, сьогодні поки що не існує. Людиною розроблено лише спеціальні нейронні мережі – складні програми, що імітують інтелект. Подібні нейромережі є в медицині, в казино, де можна грати в слоти безкоштовно без реєстрації та на гроші, а також у багатьох інших сферах діяльності.

Сучасна нейромережа – потужний інструмент, який виконує певний спектр завдань:

- формування текстового опису певної тематики на основі ключів чи чіткого контексту;

- створення малюнка за текстовим описом;

- перевірка та генерація доменних імен і т.д.

Сучасні нейромережі здатні значно спростити виконання роботи деяким фахівцям.

Перспективи розвитку сучасних нейромереж

Перспективи розвитку величезні. СР може збільшити та доповнити продуктивність багатьох фахівців. Сучасному бізнесу вигідно прискорити свій виробничий процес. Тому багато бізнесменів інвестують величезні кошти у розробку нових СР.

Існують і противники цієї сфери діяльності. Наприклад, відомий винахідник Ілон Маск створив петицію, яка закликає заборонити неконтрольовану розробку нейромереж та технологій, в основі яких лежить принцип використання штучного інтелекту. Її підписали близько 1000 осіб.З одного боку, це правильно, адже нейромережами можуть скористатися зловмисники з метою отримання конфіденційної інформації. Тому спочатку варто розробити чіткі принципи контролю та застосування СР, а також підготувати правову базу щодо використання II.

Заміна людської праці та автоматизація процесів

Історія показує, що винахід електричних та механічних приладів призвів до промислової революції. Тоді змінилися способи виробництва, багато людей втратили робочі місця. Але, було багато позитивних моментів:

- людство отримало доступ до нових технологій;

- продукція стала дешевою;

- кількість виготовленої їжі збільшилася;

- почала зростати чисельність населення;

- з'явилися нові підприємства, які вимагали нових спеціалістів;

- люди почали здобувати спеціалізовану освіту.

З огляду на досвід минулого створення штучного інтелекту може викликати масу позитивних змін, наприклад, формування нових сфер і спеціальностей.

Немає опису.

Існує багато сфер людської діяльності, на які вже сьогодні впливає СР. Одна з них та, що пов'язана з digital-технологіями. Зараз графічному дизайнеру немає потреби сидіти годинником біля комп'ютера, переглядаючи інтернет-ресурси у пошуках натхнення. Він може сформувати текстовий опис, передати його нейромережі та отримати готовий приклад зображення за лічені хвилини.

Логічно, що нейронні мережі й надалі розвиватимуться. Тому людина має вже зараз знайомитися з технологіями майбутнього.