Синоптики розповіли, яким буде травень на Прикарпатті


Погода у травні в Івано-Франківській області тішитиме теплом.

Про це повідомляє Івано-Франківський обласний центр з гідрометеорології. 

Так, у квітні 2022 року на території Івано-Франківської області спостерігалися загалом нижчі від норми показники температури повітря та нерівномірний розподіл опадів: на рівнинній території незначний дефіцит, а у гірських районах понаднормова кількість опадів.

Травень 2022 року очікується дещо теплішим та менш зволоженим у порівнянні з багаторічними кліматичними нормами температури повітря та опадів.

Середня місячна температура повітря передбачається 15-18° тепла (в Карпатах 11-14°), що на 1-1,5° вище за норму, на піівнічному заході та північному сході України - близько до норми.

Місячна кількість опадів очікується 35-82 мм (в Карпатах 102-128 мм), що в межах місячної норми.

Синопитикиня Наталка Діденко відзначає, що перший тиждень травня в Україні буде теплим. Так, у понеділок, 2 травня, протягом дня температура повітря становитиме +14+19 градусів, місцями у західних областях та у південній частині до +20 градусів.

Вночі ще, звичайно, малувато градусів,+5+9, у Сумській, Харківській, Полтавській та Луганській областях буде холодніше, +2+5 градусів, а місцями на ґрунті заморозки 0-3 градуси. Вітер очікується південний, південно-східний, помірний.

Дощі 2-го травня пройдуть у західних областях України, окрім Тернопільщини та Хмельницької області, а також місцями у північній частині. Під час дощу вдень можливі грози. На решті території України - без істотних опадів.

Вівторок прийде в Україну із дощами та грозами. Проте сонце також світитиме в багатьох областях.

3-го травня періодичні дощі пройдуть у західних, північних областях, торкнуться Вінниччини. У південній частині України, на Сході та в більшості центральних областей переважатиме суха погода, світитиме сонце. Вітер завтра в Україні повіватиме з південного заходу, буде невеликим або помірним.

Температура повітря 3-го травня очікується комфортною, протягом дня +15+20 градусів. І нарешті ночі поступово стають трохи теплішими, принаймні, без заморозків.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!


Теги: