Новим очільником "Доріг Прикарпаття" став тернополянин зі скандальним минулим


Державне підприємство "Дороги Прикарпаття" у четвер, 22 липня, заявило про рейдерське захоплення.

Як виявилося, новопризначена голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук підписала розпорядження про звільнення керівника підприємства Андрія Сазонова через невиконання обов'язків, зазначених у контракті.

Сам Сазонов називає це рейдерством підприємства. Каже, сам носив документи на реєстрацію підприємства, тож фактично є його засновником та має дійний трудовий договір до 2025 року. Також вважає незаконними дії на підприємстві, мовляв, розпорядження ще навіть не були оприлюднені, як "на підприємство вже прийшов заступник директора департаменту Володимир Рачкевич з невідомими та оголосив про зміну керівника". Відтак, Сазонов планує подавати до суду.

До слова, голова ОДА наступним розпорядженням призначила виконувачем обов’язків директора підприємства Яциковського Богдана Ігоровича з Тернопільщини. Сьогодні близько обіду він таки увійшов до свого нового кабінету.

Слід зазначити, новопризначений директор має доволі цікаве минуле. У 2015 Богдана Яциковського обрали до Тернопільської обласної ради від "Радикальної партії Олега Ляшка". 

Та до того, за інформацією тернопільських ЗМІ, Яциковський у 2010-му встиг стати членом "Партії регіонів". У ЗМІ були навіть оприлюднені фото його партійного квитка.  Хоч сам посадовець після подій Євромайдану це спростовував, незважаючи на докази - посвідчення та його ж інтерв'ю. 

Немає опису.

Вирізка з газети "Високий замок" від 17 жовтня 2011 року

Також Яциковський працював у виконавчих структурах Львівщини, зокрема очолював Головне управління економіки, потім – заступником голови Збаразької районної адміністрації, а також займав у Києві посаду заступника голови Державної комісії України по запасах корисних копалин. Має чотири вищі освіти – міжнародно-економічну, юридичну (Львівський національний університет ім. І. Франка), інженерно-геологічну (Івано-Франківський університет нафти і газу).

Цікаво, що у травні 2020 Яциковський писав про закулісні «договірняки» «слуг народу» та «порошенківців» у Тернопільській облраді, пов'язані із земельним питанням.

Також минулого року Богдан Яциковський потрапив у антисемітський скандал. 

У 2020-му політик вдруге намагався потрапити до Тернопільської облради та вибори програв. Рух "ЧЕСНО" зафіксував гречкосійство з боку кандидата у депутати - Богдан Яциковський дарував ризи священникам.

До слова, Яциковський є великим шанувальником і знавцем телесеріалів. Це підтверджує доволі цікавий факт з його біографії. У 2004 році Богдан Яциковський виграв автомобіль в SMS-вікторині, яку проводили компанія UMC та телеканал «Студія “1+1». Конкурс стосувався популярного на той час серіалу «Ундіна». Яциковський надіслав найбільшу кількість вірних відповідей на запитання і став «суперпереможцем». У подарунок він отримав новенький сріблястий автомобіль Skoda Fabia.

Довідково: "Дороги Прикарпаття" - державне підприємство, створене у січні 2019 року. Уповноваженим органом управління підприємства є департамент будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури ОДА.

Серед завдань держпідприємства – виконання функцій замовника робіт з будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, а також вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах на території області, здійснення технічного нагляду, подання уповноваженому органу управління пропозицій щодо визначення напрямів використання коштів, спрямованих на розвиток і утримання мережі автомобільних доріг, забезпечення приймання та контролю якості виконаних робіт, аналіз інформації про стан автомобільних доріг, здійснення закупівель товарів, робіт і послуг за бюджетні кошти та інші.

Андрій Сазонов був першим керівником підприємства. У 2019 його призначив "порошенківський" голова ОДА Олег Гончарук.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!