"Сніг для комунальників не випадає несподівано" - Смушак


Заступник міського голови Михайло Смушак розповів, чи готовий Івано-Франківськ до зими.

Як розповів Михайло Смушак в етері радіо Західний полюс, комунальники заздалегідь готуються до снігопадів, проблема в сприйнятті деяких франківців.

"Сніг для комунальних служб не випадає несподівано ніколи. В нас просто деякі мешканці вважають, що коли паде сніг, то він не повинен навіть долітати до асфальту. Його мають ловити і складати на купки, а в ідеалі зразу вивозити з міста",- каже Смушак.

Що стосується снігоприбиральної техніки, то за словами заступника мера, наразі дійсно є деякі проблеми.

"Дві нові посипальні машини військкомат вилучив і відправив на передову. Ми не знаємо чи вони ще цілі, хоча якщо чесно, то вже і не сподіваємося їх побачити. Втім, перед війною ми купили ще дві машини і вони компенсують відсутність цих, що забрали в ЗСУ",- пояснив Смушак.

Наразі, за словами Смушака, комунальники вже розпочали переобладнання техніки на зимовий період і планують завершити його до кінця листопада.

"За тиждень ми плануємо, як і минулого року, розпочати цілодобове чергування водіїв. Тож як тільки випаде сніг, вони зможуть одразу виїхати прибирати місто. Тобто немає такого, що сніг почав падати, а водії ще тільки добираються з районів до Франківська. Поки немає снігу, вони виконують іншу роботу. Що ж стосується сіл громади, то там буде працювати місцева техніка з якою домовилися старости",- запевнив Смушак. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!