Снятинським студентам - про податки


Студентів Снятинського технікуму Подільського державного аграрно-технічного університету ознайомлено з курсом «Основи податкових знань».

Спеціаліст з питань  інформаційно-комунікаційного супроводження  Оксана Порайко розповіла про вагому роль податків у державі, передумови встановлення основних видів податків та зборів, а також про загальні умови та етапи обчислення і сплати податків і зборів.

Особливу увагу було приділено порядку декларування доходів та отримання громадянами податкової знижки. Як зазначила фахівець, право на податкову знижку дає можливість громадянину отримати від держави надмірно утриману суму податку на доходи фізичних осіб, що частково компенсує витрати на оплату за навчання, іпотечний кредит, недержавне страхування та інше. Майбутні платники податків уважно слухали розповідь спеціаліста і брали активну участь в обговоренні питань.

Заходи з майбутніми платниками податків проводяться на постійній основі з метою виховання податкової культури у молоді та усвідомлення позиції сумлінного платника податків.