Сьогодні народні обранці почали роботу третьої сесії Верховної Ради України


Народні депутати почали роботу третьої сесії Верховної Ради України сьомого скликання.

Перша сесія після тривалих літніх канікул почалася о 10:00.

На сьогоднішньому засіданні присутні президент України Віктор Янукович, прем'єр-міністр України Микола Азаров і члени уряду, члени моніторингової місії Європарламенту екс-президенти Польщі Олександр Кваснєвський та ЄП Пет Кокс. Крім того, раніше передбачалося, що Рада почне свою роботу із євроінтеграційних законів. Але стало відомо, що вони не пройшли всі процедури для розгляду у сесійній залі.

Тому на сьогоднішньому засідання нардепи розглядатимуть питання пенсійного забезпечення та вдосконалення оподаткування пільгової категорії осіб.

Президент України Віктор Янукович закінчив свій виступ на урочистому відкритті третьої сесії Верховної Ради 7-го скликання. Як повідомляється, президент у своїй промові перед депутатами закликав усі фракції об'єднатися навколо ухвалення євроінтеграційних законів та модернізації економіки. Також Янукович побажав нардепам плідної роботи.

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк розкритикував виступ президента України Віктора Януковича.

Він впевнений, що президент не сказав жодної конкретики і так і не зачепив важливі питання, пише УНІАН.

"На жаль, сьогодні президент сказав лише про те, що треба об'єднувати зусилля, але не сказав над чим. Де закони, які повинен внести уряд? Чому сьогодні пустий порядок денний з питань європейської інтеграції?", - обурився опозиціонер.

Крім того, Яценюка обурило, що гарант не згадав про Юлію Тимошенко та "торгівельну війну" з Росією.

"Вони ховають зараз голову, роблять вигляд, що нічого не сталося", - заявив лідер "Батьківщини".