Сьогодні планується підписання угоди з "Шеврон" щодо видобутку сланцевого газу на Прикарпатті


В рамках інвестиційного форуму у Києві сьогодні планується підписання угоди про розділ продукції між державою Україна, компанією «Шеврон Україна Б.В.» і ТОВ «Надра Олеська» щодо видобутку вуглеводнів на Олеській ділянці (Львівська та Івано- ранківська обл.).

Уряд України на минулому тижні схвалив проект цієї угоди.  У січні цього року було підписано угоду про розділ продукції з Shell і ТОВ «Надра Юзівська», тоді як підписання угоди з Chevron постійно відкладалося, в тому числі через відмову Львівської та Івано-Франківської облрад затвердити її. Ця проблема була знята в кінці вересня — початку жовтня, передає ОДТРК.

Нова редакція угоди передбачає, що Chevron буде погоджувати з облрадами напрями використання коштів, які щорічно витрачатимуться на потреби соціального та промислового розвитку.

Крім того американська компанія буде повністю відшкодовувати збиток, нанесений навколишньому середовищу, і забезпечувати рекультивацію земельних ділянок і відновлення родючості грунтів. Chevron також погодилася розкривати органам держвлади та/або місцевого самоврядування інформацію про назви хімічних речовин, що будуть використовуватися для гідророзриву пласта. Крім того, для вирішення питань з організації укладення та виконання угоди до складу Міжвідомчої комісії будуть включені представники органів місцевої влади.

Згідно з угодою транснаціональна нафтогазова компанія Chevron проінвестує 350 мільйонів доларів у розвідку сланцевого газу у Львівській та Івано-Франківській областях.

А загальні інвестиції у видобуток газу повинні скласти більше 10 мільярдів доларів.