Спорткомплекс в Івано-Франківську таки буде?


Розпочалося виконання домовленостей, укладених між ПАТ «Прикарпаттяобленерго» та містом.

Сесія дала дозвіл Івано-Франківській міській раді на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва спорткомплексу. Енергетики звернулися до міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса з проханням створити робочу групу, яка координуватиме перебудову муніципальних електромереж, та провести її перше засідання.

Нагадаємо, відповідний Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю у галузі покращення соціальної інфраструктури міста Івано-Франківська було підписано у березні 2013 року. ПАТ «Прикарпаттяобленерго» спільно з міською радою взялися профінансувати будівництво нових електромереж замість тих, які раніше належали КЕЧ району, а тепер є власністю міста. Міська влада натомість виділить земельну ділянку під будівництво спортивного комплексу.

Як і передбачалося, вирішення питання виділення земельної ділянки є доволі копітким і тривалим. Але наразі сторони дотримуються взятих зобов’язань. Виконавчий комітет міськради розглянув дане питання та виніс на розгляд сесії міської ради рішення «Про підготовку лоту до проведення земельних торгів». Своє сприяння висловила і постійна депутатська комісія міськради з питань будівництва, архітектури, земельних відносин, охорони навколишнього середовища та сприяння розвиткові сіл. Відповідне рішення прийняла й Івано-Франківська міськрада на своїй сесії 14 травня.

На часі вирішення проблем з електромережами, які раніше належали КЕЧ, а тепер відносяться до КП «Дирекція замовника» та КП «Єдиний розрахунковий центр». Для енергетиків важливо не затримуватись із плануванням робіт і, відповідно, витрат на 2014 рік. Адже вже у червні ПАТ «Прикарпаттяобленерго» починає формування своєї Інвестиційної програми на наступний рік.

Для успішного виконання поставленої цілі ПАТ «Прикарпаттяобленерго» запропонувало створити спільну робочу групу із представників енергокомпанії та міської ради. Завданням робочої групи повинно бути розроблення та погодження плану виконання робіт, погодження переліку інженерних мереж, які потребують повного переоснащення, а також планів реконструкції внутрішньо будинкових мереж, питання фінансування тощо. «Для результативної роботи групи, - уточнює голова правління ПАТ «Прикарпаттяобленерго» Олександр Бубен, - ми пропонуємо включити до її складу і представника організації, якій будуть належати ці житлові будинки і яка буде здійснювати їх обслуговування у подальшому. Також, на нашу думку, там має бути представник, який буде координування фінансування робіт з реконструкції внутрішньо будинкових мереж з міського бюджету. І перша така зустріч».

Успішна співпраця стане першим кроком у побудові сучасного спорткомплексу в районі Пасічної поблизу міського озера.