Справу директора вишу з Франківська розглядатиме Вищий спеціалізований суд


Страву колишнього директора юридичного іституту Одеської академії Віктора Басая розглядатимуть у Вищому спеціалізованому суді України.

Про це Бліц-Інфо повідомили у прес-службі апеляційного суду області. Як відомо, Басай погорів на хабарі наприкінці минулого року. Втім, пізніше в інституті повідомили, що він давно звільнився. Тож йому інкримінують не хабарництво, а шахрайство.

Тож, сьогодні, 4 квітня 2016 року колегія суддів Апеляційного суду Івано-Франківської області розглянула справу про обвинувачення Віктора Басая за ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство)

Державний обвинувач звернувся до апеляційного суду з клопотанням про передачу справи до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ для зміни територіальної підсудності – передачі справи на розгляд у іншу область України. Клопотання обґрунтував тим, що Басай тривалий час працював суддею в області та очолював два юридичні ВНЗ, значна кількість випускників яких працює в цей час у правоохоронних органах Івано-Франківської області, що може негативно вплинути на об’єктивність розгляду справи по суті.

Зазначене клопотання підтримали також захисники Басая В.Д.

Колегія суддів задовольнила клопотання державного обвинувача та ухвалила направити матеріали справи до Вищого спецiалiзованого суду України з розгляду цивiльних i кримiнальних справ.

До теми: У Франківську на хабарі погорів директор юридичного інституту Одеської академії

Директор-хабарник прикарпатського юридичного вже давно звільнився, - керівництво

Директора-хабарника не судитимуть у Франківську