Справу Колковського перенесли, бо суд немає, що досліджувати


Сьогодні, 18 серпня, в Івано-Франківському міському суді продовжили ще одне судове слухання у справі екс-депутата Івано-Франківської міської ради Володимира Колковського, за участі прокурора Данилишина, захисника Притули, головуючий засіданням - судя Попов.

Постраждалого Ломея чи його представника на засіданні не було.  Адже потерпілому Віктору Ломею екс-депутат Володимир Колковський повернув гроші, які отримав в якості хабаря, тому підприємець претензій до обвинуваченого не має, пише Галицький кореспондент.

Нагадаємо, обласна прокуратура передала до суду ще одне кримінальне провадження щодо зловживань Колковського. Цього разу його  обвинувачують за ч. 2 ст. ст. 190 ККУ. Екс-депутату інкримінують  шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому. Це вже друга справа, адже у травні цього року Івано-Франківський міський суд почав розгляд кримінального провадження щодо Колковського, його обвинувачували за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

Щодо сьогоднішньої справи, - суду подано всі необхідні для проведення засідання документи, утім приступити до вивчення доказів суд не має можливості, адже Івано-Франківський міський суд не надав обвинувачувані документи - компакт-диски, адже вони фігурують в іншій справі. Йдеться про записи розмов Ломея-Гаркота, Гаркота-Колковського, Колковського-Гаркота-Ломея. Це аудіо-, відео- та диктофонні записи, таких записів чимало, тому їх досліджуватимуть довго. Утім зараз такої можливості в суду немає. 

Судя Попович прийняв рішення перенести засідання, наступне відбудеться 24 вересня о 9 годині.