США надасть Україні військову допомогу в два етапи


Крім допомоги з боку Пентагону, існує ще підтримка України за програмами Державного департаменту США.

Законопроект Палати представників США, який передбачає виділення Україні 150 млн дол. військової допомоги, є лише частиною із затверджених раніше 350 млн загальної допомоги в бюджеті Пентагону, решта з якої буде виділена після 1 жовтня 2017 року.

Про це заявив посол України в США Валерій Чалий, - пише ТСН.

"Існує бюджет 2017 року – діючий акт, у якому визначено 350 млн доларів допомоги (Україні – ред.) в 2017 бюджетному році. Далі (в законодавчому процесі США – ред.) приймаються акти щодо імплементації цього рішення. Те, що розглядається зараз – це 150 млн дол., які надаватимуться до 1 жовтня поточного року", - зауважив український дипломат.

Решта коштів з передбачених 350 млн, за його словами, надходитимуть після 1 жовтня. "Тобто, ці 350 млн (в оборонному бюджеті США на підтримку України – ред.) залишаються. Тому це – технічне питання, тут немає ніяких змін у підходах", - підкреслив посол України.

Крім допомоги з боку Пентагону, існує ще підтримка України за програмами Державного департаменту США. Вони так само можуть витрачатися частинами впродовж нинішнього та наступного років.

Представник України наголосив на важливості, щоби програми, які забезпечуються цими коштами, не уповільнювались.

"Усі цифри треба сприймати через розуміння процесів прийняття рішень в Сполучених Штатах. Що ж стосується цього випадку, занепокоєнь у нас поки що немає", - резюмував український посол.