Стадіон футбольної академії "Вереса" назвуть іменем Дмитра "Да Вінчі" Коцюбайла


У Рівному стадіон футбольної академії народного клубу "Верес" назвуть іменем Героя України Дмитра "Да Вінчі" Коцюбайла.

Про такий намір заявив президент народного клубу Верес Іван Надєїн.

"Ми озвучили акціонерам клубу ідею назвати стадіон на тренувальній базі клубу ім'ям Героя України Дмитра Коцюбайла. Це людина, яка була добровольцем і дев'ять років воювала з окупантами. Ми вважаємо, що дітей потрібно виховувати на іменах таких героїв. Бо це війна не лише за нашу землю і незалежність. Це також війна за наших дітей і внуків. Діти, які навчатимуться і гратимуть на цьому стадіоні академії Верес - гратимуть на арені, яка носитиме ім'я Дмитра "Да Вінчі" Коцюбайла". - сказав Іван Надєїн.

Дмитро Коцюбайло народився в селі Задністрянському, нині Бурштинської громади. На війні Дмитро з 18 років, туди потрапив одразу після Революції Гідності. У 2014 році отримав важке поранення в Пісках Донецької области, після одужання повернувся на фронт. До початку повномасштабного вторгнення був добровольцем, потім вступив у ЗСУ. Вісім років готувався сам та готував інших до "великої" війни.

30 листопада 2021 Дмитро Коцюбайло був відзначений званням Героя України за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

У 2022 році отримав звання молодшого лейтенанта.

Загинув Дмитро Коцюбайло 7 березня на Бахмутському напрямку. Йому було 27 років. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!