Стартував конкурс ініціатив місцевих карпатських громад-2022


Сьогодні, 13 жовтня, офіційно оголошено старт Конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад-2022 у межах проєкту «Карпатська мережа регіонального розвитку». Умови нового конкурсного набору оголосили під час онлайн-заходу, за участі заступника міністра розвитку громад та територій України Івана Лукері, керівниці Асоціації «Єврорегіон Карпати-Україна» Наталії Савки, керівників органів місцевого самоврядування Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської та Чернівецької областей.

«Конкурс ініціатив місцевих карпатських громад – це своєрідний конкурс старт-апів, оскільки в умовах обмеженого бюджету для органів місцевого самоврядування є викликом підготувати якісні проекти, які за передбачену суму гранту можуть бути реалізовані і головне позитивно впливати на територіальні громади», – зазначив заступник Міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря.

Керівниця Асоціації Наталя Савка звернула увагу на особливості цього конкурсного набору. «Готуючи проєктну заявку, потенційні заявники повинні пам’ятати про обов’язкову наявність угоди чи декларації партнерства з органом місцевого самоврядування, на території якого реалізуватиметься проєкт. Окрім цього необхідно врахувати, що за грантові кошти фінансуватимуться лише капітальні видатки, а всі проєкти мають бути реалізовані до 31 грудня 2022 року», - наголосила Наталя Савка.

Заявниками Конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад-2022 можуть бути громадські організації, агенції регіонального розвитку, благодійні організації та комунальні підприємства, у партнерстві з органами місцевого самоврядування.

Проєкти повинні відповідати одному із п’яти затверджених пріоритетів, а саме:

історико-культурної спадщина

природна спадщина

розвиток спорту в гірських громадах

безпека громад Карпатського регіону

подолання наслідків COVID-19 для закладів охорони здоров’я та суб’єктів підприємництва.

Максимальний розмір гранту складає 250 тис. грн, обов’язковою умовою є наявність власного внеску у розмірі не менше 20%.

Немає опису.

Організатори Конкурсу – Асоціація «Єврорегіон Карпати – Україна» – прийматимуть проєктні заявки до 8 листопада 2021 року. Більше інформації про Конкурс на сайті Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна»: https://ekarpaty.com/konkurs-initsiatyv-mistsevykh-karpatskykh-hromad-2022/

Проєкт «Карпатська мережа регіонального розвитку» реалізується спільно Міністерством розвитку громад та територій, Закарпатською, Івано-Франківською, Львівською, Чернівецькою обласними адміністраціями та Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна» і фінансується за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу у рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримки регіональної політики України. Упродовж 2018-2021 років Асоціація «Єврорегіон Карпати – Україна» провела шість конкурсних наборів в межах Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад. За цей час одержано 1069 заявок, спрямованих на вирішення проблем розвитку гірських територій, з яких профінансовано 230 проєктів загальним бюджетом майже 60 млн гривень.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!