Став відомий стан медпрацівників, які постраждали під час пожежі у Косівській лікарні


Під час пожежі у Косівській центральній районній лікарні опіки отримали четверо медичних працівників, троє пацієнтів - загинули.

Як відомо, 28 грудня о 21.22 внаслідок запалу свічки за померлим від коронавірусу, сталася пожежа у палаті реанімаційного відділення Косівської ЦРЛ. 

За словами т.в.о. начальника головного управління ДСНС в області Ігоря Оксентюка, на місці пожежі виявили тіла чотирьох пацієнтів. Одна особа померла до пожежі, двоє пацієнтів - внаслідок вибуху, причина смерті ще однієї людини - встановлюється, пише Бліц-Інфо.

"Перший підрозділ прибув за 5 хвилин до місця пожежі. Спостерігалось сильне задимлення, паніка пацієнтів та персоналу. Першочергове завдання - врятувати людей. На момент виникнення пожежі в лікарні перебувало 262 особи, з них - 212 пацієнтів, 48 медпрацівників та два технічного персоналу. Хочу подякувати персоналу, який до прибуття пожежних підрозділів зумів вивести ще 12 пацієнтів, які були в зоні ризику",- розповів Оксентюк.

Керівник Департаменту охорони здоров'я Ігор Дмитренко нагадав, що під час пожежі постраждали четверо працівників лікувального закладу. Це лікар, дві медичні сестри та одна санітарка.

"Загальний стан лікаря є задовільний, в нього близько 20% опіків. 59-річна медична сестра, яку зараз доправляють літаком з Івано-Франківська до Київського опікового центру, має 60% опіків. Ще одна медична сестра, яка залишилась в Косівській лікарні, вже відпущена додому, її стан задовільний. Також в дуже важкому стані знаходиться одна пацієнтка, вона вже не транспортабельна, там близько 80-90% уражень опіками тіла. ",- поділився Дмитренко.

Дмитренко також зауважив, що з корпусу, де сталась пожежа, евакуювали 45 пацієнтів. Одну з пацієнтів, яка мала народжувати у Косівській лікарні, госпіталізували в Коломийську центральну районну лікарню.

 До теми: На Прикарпатті оголосили день жалоби

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!