Страхувальники Івано-Франківщини сплатили 3,3 мільярди гривень ЄСВ


З початку року платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування Івано-Франківщини спрямували до бюджету 3,3 млрд. гривень, що на 295 млн. грн. більше, ніж минулоріч. Зокрема, у листопаді сплачено 324 млн. гривень, що на 66,4 млн. гривень більше відповідного періоду минулого року.

Про це повідомили в управлінні доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС в Івано-Франківській області.

Загалом в Івано-Франківській області на обліку перебуває 15,1 тисяч страхувальників - платників єдиного соціального внеску за найманих працівників, у тому числі, 7,7 тисячі фізичних осіб-підприємців. На добровільних засадах застрахувалися і сплачують єдиний соціальний внесок 1,9 тисяч громадян.

Податківці нагадують, відповідно до змін, внесених Законом України від 17.09.2015р. №704-VII «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» з 1 вересня 2015 року підвищено прожитковий мінімум та мінімальну заробітну плату. В зв’язку з цим, платники повинні здійснити перерахунок нарахованих сум єдиного внеску за період з 1 вересня 2015 року та відобразити такі суми у звітності з єдиного внеску за жовтень – грудень 2015 року.

У разі здійснення платниками перерахунку єдиного внеску, пов’язаного із зміною розміру мінімальної заробітної плати та розміру максимальної величини, з якої справляється єдиний внесок, передбачених Законом № 704, штрафні санкції за донарахування платником своєчасно не нарахованого єдиного внеску фіскальним органом не застосовуються.

Прес-служба Головного управління ДФС в Івано-Франківській області