Суд арештував корпоративні права "Карпатнафтохіму" через зв'язки з рф


Суд наклав арешт на корпоративні права підприємства, яке є одним із найбільших виробників органічних хімічних речовин на території України, на загальну суму понад 2,3 млрд грн, а також на 35 об’єктів нерухомості цього підприємства.

Йдеться про  ТОВ "Карпатнафтохім". Про це повідомили Національна поліціяБюро економічної безпеки та Офіс генерального прокурора, інформує Бліц-Інфо.

Хоча в офіційних повідомленнях не вказана назва підприємства, втім Офіс генпрокурора додав світлини центрального офісу "Карпатнафтохіму".

Як повідомили в ДСР, службові особи підприємства запровадили схему, завдяки якій приховали реального власника та вигодонабувача. Окрім того, налагодили механізм з ухилення сплати податків.

"Дана компанія є одним із найбільших виробників органічних хімічних речовин на території України та підконтрольна російській нафтовій компанії, яка входить до топ 10 світових компаній у даній сфері. Отримані прибутки нафтокомпанії поповнюють бюджет рф, з якого фінансується «друга армія світу» та її дії на території нашої держави",- кажуть в ДСР.

Водночас в Офісі генпрокурора повідомили, що за даними слідства службові особи підприємства – одного з найбільших виробників органічних хімічних речовин на території України, упродовж 2017-2022 років ухилилися від сплати податків на суму понад 3 млрд грн. 

В Бюро економічної безпеки України повідомили, що службові особи компанії, також протиправно перерахували на користь юридичної особи, яка підконтрольна російській нафтовій компанії, кошти на суму понад 5 млрд грн. з метою їх легалізації. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами ухилення від сплати податків та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, здійснюється детективами Бюро економічної безпеки України за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України та у взаємодії з Державною податковою службою України (ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 209 КК України).

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!