Суд вперше направив калушанина проходити програму для кривдників


Калуський міськрайонний суд вперше направив чоловіка, який вчинив домашнє насильство, для проходження програми кривдників.

Суд притягнув до адміністративної відповідальності мешканця Калуша, який у стані алкогольного сп’яніння вчинив домашнє насильство за місцем проживання колишньої дружини. він обзивав її нецензурними словами та образливо чіплявся, інформують "Вікна".

Чоловік у судовому засіданні вину визнав і підтвердив обставини, які зазначені у протоколах, та розкаявся за скоєне.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що у діях калушанина наявний склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 173-2 КУпАП, оскільки він повторно протягом року вчинив домашнє насильство.

Згідно з чинним законодавством, у разі вчинення домашнього насильства, суд під час вирішення питання про накладення стягнення за адміністративне правопорушення має право одночасно вирішити питання про направлення особи, яка вчинила домашнє насильство, на проходження програми для таких осіб, передбаченої Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» чи Законом України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків».

Враховуючи обставини вчинення чоловіком правопорушень, високий рівень ризику повторного вчинення домашнього насильства та з метою комплексного підходу до вирішення проблем насильства у сім'ї, суд призначив чоловікові штраф в розмірі 340 грн та направив його для проходження програми для кривдників строком на 3 місяці.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!