Суд замовив експертизу будівництва біля франківського міського озера


В Івано-Франівському адміністративному суді продовжується слухання у справі забудови біля міського озера за позовом "Поступового гурту франківців" до Управління державної архітектурно-будівельної інспекції в Івано-Франківській області про скасування реєстрації Декларації про початок виконання будівельних робіт.

Третіми особами на боці відповідача у справі виступають орендар ділянки екс-підприємець, а сьогодні держслужбовець Ріяфет Гасимов та ПП "Вамбуд", пише Курс.

Раніше представник Гасимова подав клопотання про проведення будівельно-технічної експертизи на ділянці по вулиці Ленкавського у районі ВАТ "Плай".

У свою чергу представники "Поступового гурту франківців" подали клопотання, щоби витребувати докази від прокуратури, що на цій ділянці ведеться багатоквартирне житлове будівництво. 

"Ми вважаємо передчасним клопотання третьої сторони про проведення будівельно-технічної експертизи. Оскільки у матеріалах справи є документи, які підтверджують, що на цій ділянці ведеться будівництво багатоквартирного житлового будинку, а не фізкультурно-оздоровчого комплексу, як зазначено у Декларації про будівництво. Ми не вбачаємо доцільності проведення експертизи", – сказав представник "ПГФ".

На думку позивачів, доцільно спочатку витребувати інформацію у прокуратури (докази про те, що на цій ділянці ведеться багатоквартирна житлова забудова), а після того можна буде дати належну оцінку, чи є підстави проведення експертизи.

Суд задовольнив клопотання "ПГФ" і витребує інформацію від прокуратури та розгляне докази, які можуть підтвердити, що на місці будівництва ведеться спорудження багатоквартирного будинку, а не оздоровчо-фізкультурного комплексу.

Щодо клопотання про проведення будівельної технічної експертизи, на якій наполягає Гасимов, то суд порадився і виніс рішення задовольнити і це клопотання.

Експертизу буде проводити Львівський науково-дослідний інститут судових експертиз. Має бути встановлена відповідність того, що будується, самому декларованому проекту. А також чи відповідає проектна документація нормам будівництва фізкультурно-оздоровчих комплексів.

Дослідження оплачує третя сторона, яка подала клопотання.

Нагадаємо, що на минулому засіданні суд призупинив будівництво, яке провадить ПП "Вамбуд" на ділянці біля міського озера у Франківську.