Суди уже відпустили 7 з 9 затриманих на Банковій


Уже відпустили сімох із дев’ятьох затриманих за події 1 грудня на вулиці Банковій і двох із трьох, притягнутих до відповідальності за події біля Кабміну України

Про це повідомив народний депутат від «Батьківщини» Павло Петренко, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ми не зупинятимемося на цьому, ми будемо вимагати їх повної реабілітації і закриття справ», - сказав Петренко.

Він також зазначив, що в п'ятницю розглядатимуть справи ще двох затриманих. Він сподівається, що за ним суди ухвалять правосудні рішення.

Депутат також повідомив, що ще одного затриманого активіста можуть відпустити навіть без судового розгляду після того, як йому у вигляді покарання буде виписано штраф.

Нагадаємо, після зіткнень під Адміністрацією  президента, було заарештовано 9 осіб. Усі вони не були знайомі між собою раніше. Не мали проблем із законом. Не були членами політичних партій. Жили і працювали в різних містах і в абсолютно різних сферах - там є журналіст Валерій Гарагуц, водій-далекобійник Владислав Загоровка, працівник торгівлі Геннадій Черевко, приватний підприємець Юрій Болотов, фотограф- волонтер Сергій Нужненко, продавець у магазині екстремального одягу Ярослав Притуленко, дизайнер Микола Лазаревський, архітектор Олександр Остащенко, а також у колишньому спіробітник відділу кадрів, слухач ІТ-курсів Єгор Превір.