Світ занепокояний "війною" міліції з українцями


У Amnesty International стурбовані протистояннями українців з міліцією і закликають ефективно розслідувати зловживання силовиків.

Як передає «Інтерфакс-Україна», Міжнародна правозахисна організація Amnesty International висловлює занепокоєння через останні силові конфлікти жителів деяких населених пунктів України з правоохоронцями.

«Остання атака (на Святошинське райуправління міліції в Києві) показує, що люди мало довіряють, а уряд ознайомлене зі зловживаннями міліції. Врадіївка стала останньою краплею, що переповнила чашу терпіння», - йдеться в прес-релізі Amnesty International, поширеному у суботу, 13 липня.

В організації підкреслюють, що українці більше не готові терпіти поширених зловживань корумпованою міліції. «Поки уряд в терміновому порядку не встановив незалежну систему для дослідження повідомлень про міліцейську злочинність, ми будемо бачити все більше людей, які беруть правосуддя у свої руки», - прогнозують в організації.

«Amnesty International звертається до України з закликом встановити ефективну систему, щоб розслідувати міліцейські зловживання, починаючи з 2011 р., і продовжити документувати численні випадки тортур, вимагань і зловживань офіцерами», - зазначили в організації.

Вчора в Києві штурмували Святошинський райвідділ міліції після того, як його співробітник вдарив активістку за прохання говорити державною мовою. Втім, на думку міліції, постраждала сама натрапила на руку міліціонера, попередньо його ще й образивши.

Також нагадаємо, що після подій у Врадіївці керівництво МВС прийняло рішення звільнити начальника УМВС у Миколаївській області Валентина Парсенюка, його заступника та начальника кадрового підрозділу УМВС.