«Свій до свого по своє»: велосипеди в Івано-Франківську крадуть самі ж франківці та перепродають мешканцям міста


Сьогодні в управлінні Івано-Франківського міського відділу міліції відбулася прес-конференція за участю новопризначеного начальника міськвідділу Михайла Хомина.

Правоохоронець повідомив, що, попри визнання Івано-Франківська найбільш безпечним для проживання містом, обласний центр є складним у криміногенному плані у порівнянні з іншими районами області.

Зокрема, за вісім місяців поточного року до Івано-Франківського міськвідділу міліції за допомогою звернулись 11,6 тисяч громадян.

З початку року, за інформацією Хомина, зареєстровано 52 крадіжки велосипедів. Здебільшого крадуть ровери дорожчі двох тисяч гривень.

Минулого тижня правоохоронці затримали жителі міста Чернівці, який в Івано-Франківську викрав 10 велосипедів. Крім цього, «гастролер» обікрав кілька квартир.

Останнього ж велозлодія працівники міліції затримали минулої ночі в центрі міста. Чоловік намагався перерізати велозамок.

Нагадаємо, що в червні місяці в Івано-Франківську відбувся розбійний напад на велосипедиста. В результаті – лічені травми та вкрадений велосипед, вартістю 15 тисяч гривень. На жаль, франківські міліціонери досі не знайшли підозрюваних у вчинені нападу.

Михайло Хомин повідомив, що здебільшого крадуть велосипеди під установами, магазинами та під’їздами. А крадуть їх жителі Франківська, які продають його тим же іванофранківцям.

Івано-франківські правоохоронці застерігають мешканців обласного центру та просять обачніше ставитися до зберігання свого майна.