Свободівець Дебенко назвав «зниження» Урядом цін на газ погано зрежисованим спектаклем


Фракція ВО «Свобода» в Івано-Франківській обласній раді у повному складі підтримала звернення до центральних органів влади щодо недопущення підвищення тарифів на газ, на транспортування газу, на електроенергію.

Як наголосив голова фракції ВО «Свобода» Ігор Дебенко, націоналісти в місцевих радах послідовно виступають проти “тарифного геноциду”, який попри всі запевнення найвищих можновладців, продовжує відбуватися в країні.

“Все, що відбувається навколо урядового зниження ціни на газ, виглядає усього лише запізнілим і погано зрежисованим спектаклем. У цьому дійстві чинна влада прагне позиціонувати себе «народними рятівниками» від стрімкого підвищення тарифів на комунальні послуги, намагаючись врятувати власні політичні рейтинги. Хоча, реагуючи уже постфактум на хвилю народних протестів, топ-можновладці або геть не здатні прогнозувати і бачити «далі власного носа», або ж влада насправді безсила у відносинах з олігархами, які під час кожної кризи штучно підводять країну до двох варіантів: поганого або ж дуже поганого. Відтак, будь-що зроблене сьогодні владою — лише консервація статус-кво. І поки президент не почне справжньої деолігархізації, подібні кризи виникатимуть постійно та тягнутимуть нас дедалі сильніше й сильніше на дно”, – переконаний націоналіст.

Адже, як відзначив Ігор Дебенко, приборкання стрімкого зростання ціни на комунальний газ, адміністративно обмеживши тариф, не лише закладає «міну вповільненої дії» під житлово-комунальну галузь, є примусом до обману і ринку і споживачів, а й безпосередньо загрожує макроекономічній стабільності держави.

“Ні я, ні, переконаний, кричуща більшість суспільства не лише не розуміємо механізму формування ціни, яку ми щомісяця мусимо сплачувати зі своїх гаманців, вважаємо цю ціну штучною і непрозоро завищеною, але й просто не в змозі її сплатити. А те, що 6,99 буде лише протягом лютого-березня – це взагалі замилювання очей. Відтак, разом з колегами вимагаємо від чиновників передусім Отямитися, наголошую, ОТЯМИТИСЯ і запровадити мораторій на зростання компослуг, розробити чіткий та адекватний механізм функціонування ринку газу в Україні, збільшити видатки на субсидію, перевірити законність та обґрунтованість зростання енергоносіїв й що найголовніше – врешті притягти до відповідальності винних, а не субсидіювати їх багатомільйонними преміями!!!”, – закликав свободівець.

Нагадаємо, Кабмін ухвалить рішення, відповідно до якого ціна на газ у лютому триматиметься не вище 6,99 грн/куб. м, тобто знизиться на 30% у порівняні з ціною облгазів у січні. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!