Священик заплакав - хірург з медслужби розказала, як помирав Сергій Нігоян


Лікарі з медслужби Євромайдану намагались реанімувати Сергія Нігояна, який після поранення потрапив до них, кололи адреналін, але це не допомогло. Коли хлопця відспівував священик, то не втримався і заплакав.
При тому була присутня медик зі Львова Уляна Білоус. Дівчина закінчує інтернатуру як дитячий хірург. Уляна втретє приїхала на Майдан, коли почалися події на Грушевського. Довелося брати відпустку, у чому керівництво її підтримало. Вона намагалась приховати страх, але потрапила одразу в епіцентр подій.
 
Їй довелось чергувати в ніч на 22 січня. Під ранок кожні 10-15 хвилин в медпункт заносили людей з важкими пораненнями. Найчастіше це були поранення у голову, шию і грудну клітину. У кожної бригади був свій операційний стіл. Уляна була відповідальною за один з таких столів. Вона бачила, коли на сусідній стіл принесли хлопця у важкому стані. 
Одразу зібралося багато лікарів – почали реанімувати пораненого. Дійшли до ін’єкцій адреналіну….
Уляна наповнювала шприц. Але усі зусилля були марними – хлопець помер. Ним виявився Сергій Нігоян.
 
Уляна знала його раніше: з того часу, коли працювала з мобільними бригадами. Вона згадує, що він попросив допомогти, бо порізав палець. Поводився дуже весело.
Після його смерті прийшов священник, щоб відспівати загиблого. Коли закінчив 
молитву – заплакав. З’ясувалося, що у цей самий день кілька років тому у священника помер син такого ж віку.