Сюжет ТСН в Івано-Франківську про відмову «швидкої» їхати до пацієнта вигаданий?


В Івано-Франківську мешканців міста та громадськість збурив сюжет ТСН про те, як «Швидка» півтори години відмовлялась виїхати до пацієнта.

За коментарями  щодо даної ситуації кореспондент «Бліц-Інфо» звернувся до головного лікаря Івано-Франківської станції швидкої і невідкладної медичної допомоги Ігоря Ковалюка. 

Головний лікар вважає що, ситуація висвітлена в сюжеті на 80 % не відповідає дійсності.

«Спочатку пацієнт відмовлявся від медичної допомоги. А ми не маємо права надавати її насильно, без згоди хворого. На підтвердження моїх слів у нас є відповідні  записи, які ми також надали журналістці ТСН. Та вона чомусь не взяла їх до уваги, повірила пересічним громадянам на слово. Сам пацієнт був п’яний та потребував швидше соціальної,  ніж медичної допомоги. А саме просив дати йому чаю та «посадити» на таксі, щоб добратись додому, до жінки. Такі випадки частенько трапляються, а кожен з них обходиться  «швидкій» близько 300 гривень. Цей сюжет ображає нас, як лікарів в цілому та нашу станцію перш за все. Сьогодні наш профспілковий комітет зібрав близько 400 підписів під офіційним зверненням до каналу «1+1» та голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка щодо припинення журналіської діяльності Алли Пас в Івано-Франківській області», - говорить Ігор Ковалюк.

Ігор Михайлович також наголошує, що «швидка» їхала на протязі 8 хвилин, що теж є зафіксованим фактом. Каже, що за офіційною статистикою на Івано-Франківську область припадає найбільше викликів до «Швидкої медичної допомоги» по всій Україні.

«А це очевидно свідчить про нашу добру роботу та довіру пацієнтів» - вважає  головний лікар.