Тендер на 20 мільйонів від Івано-Франківської ОДА виграли підприємці, пов’язані між собою


У понеділок, 3 серпня, на платформі публічних закупівель ProZorro відбувся аукціон у п’яти лотах на купівлю обладнання для шкільних кабінетів фізики, хімії, біології, математики та географії. Загалом – на 20 млн грн.

Тендер проходив на замовлення департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА.

В усіх лотах перемогли підприємці, пов’язані між собою, а також з компанією «БМС Техно», яка вже фігурувала у справах щодо закупки обладнання по завищених цінах, пише Репортер.

Участь у тендері взяли п’ять юридичних осіб: ФОП Пріма Вадим Валерійович, ПП «ЛанТек», ФОП Баланюк Олег Миколайович, ФОП Кабанець Сергій Олексійович та ФОП Баланюк Вікторія Михайлівна. У кожному лоті було по два учасники: щоразу ПП «ЛанТек» із Одеси, а також хтось із ФОПів – усі київські.

Отже, Баланюки перемогли у трьох лотах, у двох інших – Кабанець і Пріма. Одеський «ЛанТек» всюди програв.

 

Як свідчать дані з відкритих джерел, обидва ФОПи на прізвище Баланюк зареєстровані за однією адресою у Києві. Цікаво, що там же прописаний і Сергій Баланюк, засновник компанії «БМС Техно».

 

«БМС Техно» є фігурантом кількох резонансних справ, зокрема закупівлі у 2019 році ноутбуків, які вже були зняті з виробництва, та іншого обладнання для шкіл Херсонщини – по завищених цінах, загалом на 12 млн грн.

 

Однак, найбільше компанія відома гучною справою 2018 року щодо закупівлі обладнання та програмного забезпечення для Національної освітньої електронної платформи (НОЕП) – на 48 млн грн. Тоді «БМС Техно» звинуватили у зговорі з держпідприємством, яке оголосило тендер з метою закупівлі обладнання по завищених цінах. Наразі обладнання опечатано, але отримані кошти, після судів, таки залишилися на рахунках компанії.

Та це ще не все. Виявилося, що й решта два ФОПи – Кабанець і Пріма – не є чужими «БМС Техно». Так, вони мають дозвіл (авторизацію) на постачання, встановлення та використання товарів цієї компанії.

 

 

Таким чином, усі п’ять лотів отримали підприємці, пов’язані між собою та з компанією «БМС Техно».



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!