Тепер "Велике будівництво". Новий міст на Пасічну обіцяють здати наступного року


Сьогодні, 15 вересня відбулась спільна виїзна нарада за участю міського голови Руслана Марцінківа, голови ОДА Світлани Онищук та народних депутатів України на стратегічному об’єкті для Івано-Франківська – Галицькому мості.

Зараз там тривають підготовчі роботи з виконання 2 етапу – будівництво розв’язки на вул. Надрічній, інформує Бліц-Інфо з посиланням на пресслужбу міського голови.

Нагадаємо, що будівництво моста та транспортної розв’язки складається із 3 етапів. Наразі – триває реалізація другого. Кошторисна вартість робіт цього етапу складає 346, 349 млн грн. ПКД пройшла експертизу та всі погодження і включає у себе не лише будівництво з’їзду та виїзду на міст, але й організацію дорожнього руху від ділянки від старого мосту на вулиці Галицькій до залізничного переїзду. Наразі фірма, що виграла тендер і з якою підписаний договір БК «Адамант», приступила до підготовчих робіт.

Передувало цьому спорудження самої конструкції моста через Бистрицю Солотвинську в районі вулиць Хіміків-Надрічна. Кошторисна вартість об’єкту складає 273, 995 млн гривень.

Начальник управління капітального будівництва Роман Галіпчак розповідає, що через особливість ґрунтів, довелося частково змінити конструкцію. Зокрема, за його словами, відмовилися від забивних палей та залізобетонної плити. Їх замінили на бурозабивні палі та суцільну металеву конструкцію.

«Будова моста як суцільної металевої конструкції має ряд переваг. Міст став легшим, а термін експлуатації складає мінімум 80 років. Також таку конструкцію простіше обслуговувати. Загалом довжина конструкції – 322 м, ширина 16,1 м, площа – 5 227 кв. м, а загальна маса металевої конструкції – 1760 тон. Ширина проїжджої частини – 9,5 м. З них – 2 смуги для руху по 3,75 та по 1 метру з кожного боку смуги безпеки», - пояснив Роман Галіпчак.

Остання стадія – це будівництво вулиці Хіміків на ділянці від ЗОШ №24 до річки Бистриця Солотвинська. Поки проект на стадії експертизи. Опісля завершення процедурних питань УКБ оголосить тендер.

Міський голова Руслан Марцінків наголошує, що потреба у цьому мості – негайна. Адже у цьому році вийшов термін експлуатації єдиного на цей час діючого моста. Тому акумуляція міського та державного бюджетів дозволить у найближчі терміни завершити роботи.

«Будівництво такого об’єкту – це виклик для міста. Зрозуміло, що міський бюджет не може покрити всі витрати, тому неабияк потрібно відчувати реальну допомогу з держбюджету. Дуже дякую за розуміння важливості цього стратегічного об’єкту. Додаткові 100 мільйонів з держбюджету, які очікуємо вже цього року, дозволять не зупиняти робіт. Ще 300 мільйонів очікуємо наступного року від держави. А також передбачаємо у міському бюджеті 100 мільйонів. Спільними зусиллями та вчасним фінансуванням зможемо завершити весь обсяг необхідних робіт вже у наступному році. Тож, впевнений, що мрія франківців невдовзі здійсниться», - підкреслив Руслан Марцінків.

Також міський голова Руслан Марцінків наголосив, що наразі тривають роботи з ремонту «старої» Надрічної, яка також задіяна у транспортній розв’язці. А також готуються документи для оголошення тендеру на ремонт діючого моста на Пасічну.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!