ТОП-5 цікавих дитячих книжок від прикарпатських письменників


Вже за кілька днів настане День святого Миколая — одне з улюблених свят українських дітей.

Напередодні Дня Святого Миколая та у Національний тиждень читання кореспондентка Бліц-Інфо зібрала цікаві книжки для дітей від прикарпатських письменників. Бо який подарунок від Миколая без цікавої книжечки?

Завдання для Бабайка, або Різдвяна плутанина

Ця книжка іванофранківки Любов Загоровської побачила світ минулого року.

На зимові свята повсякчас трапляються дива, але такого світ іще не бачив! Спочатку святий Миколай не приніс ані подарунків, ані різок дітям з українського містечка, а потім і Санта в Америці все переплутав. Саме час братися за розслідування: хто підлаштував такі капості та чому вони сягнули одразу двох континентів? 

Можливо, це зображення в мультиплікаційному стилі (2 людини та книга)

Разом із героями цієї дотепної різдвяної казки юні читачі шукатимуть таємничого капосника, дізнаються, чому варто вивчати іноземні мови і як за допомогою дружби можна подолати будь-які перешкоди.

Книжка рекомендована для дітей від 6 років.

Придбати книжку можна у книжкових магазинах, або онлайн. Вартість 150-180 гривень.

Василь Карп’юк, Олекса Довбуш 

Історія найгрізнішого ватажка карпатських опришків почалася з впертого хлопчиська, який несподівано для себе отримав велику Силу. 

Пірнувши в цю оповідь, читач разом з Олексою поживе у лісі поруч із вовками й вивірками, приєднається до опришківської ватаги й зазирне у світ героїчної минувшини Карпат. А головне, врешті дізнається, звідки взялася Олексина Сила і чи зміг він її опанувати.

Найцікавіше, що книжка – інтерактивна: наприкінці є кілька пустих сторінок, де кожен охочий може написати своє продовження історії.

Книжка сподобається дітям початкових та середніх класів, які люблять розгадувати таємниці, дізнаватися про побут та звичаї минулих поколінь, читати пригодницькі, фантастичні та історичні книжки. 

Для дітей від 6 до 12 років

Придбати книжку можна у книжкових магазинах, або онлайн. Вартість 140-180 гривень.

Олекса Довбуш. Таємниця Сили :: BookForum

Богдан Савлюк, Орден місяця

Таємничі ордени, славетні герої, таїни та пошук артефакту. Орден Місяця - це захопливий пригодницький роман з історичним підтекстом, який затягує з перших сторінок, і не відпускає до останнього речення. 

«Роман починається тим, що у Києві знаходять тіло відомого винахідника із символом ордену. Головний герой, вчитель історії Марко Шептицький починає пошуки і натрапляє на слід таємничого Ордену Місяця, заснованого ще славетним Богданом Хмельницьким. Лицарі цього Ордену століттями оберігають величні скарби, серед яких, найбільш цінною реліквією є Щоденник Ісуса Христа, відомий в наукових колах "Джерело Q", на який полюють не дуже добрі люди...», – зазначає Богдан Савлюк.

На зображенні може бути: 1 особа та книга

Книжка буде цікавою для дітей старшого шкільного віку. 208 сторінок

Придбати книжку можна у книжкових магазинах, або онлайн. Вартість 140-170 гривень.

Мар’яна і Тарас Прохаськи «Кротяча епопея» 

 

Це трилогія ілюстрованих видань для дітей Тараса Прохаська та Мар'яни Прохасько. Об'єднала книжки «Хто зробить сніг», «Куди зникло море» і «Як зрозуміти козу».

«Хто зробить сніг»

Тепла казка по родину кротів та їх тринадцять кротенят, про дружбу та взаємодопомогу, про турботу та домашній затишок, а також про те, хто насправді робить сніг.

«Куди зникло море»

Велика кротяча родина зібралася в далекі краї — туди, де тепло і росте виноград, з якого на зиму можна заготувати багато поживних родзинок. Удома, в Буковому лісі, залишилися тільки Муркавка, Повз і Мартіна. Але дітям не лячно самим, бо ж у них є друзі — бобреня Загата, білки Жужіка та Ержіка, — з якими кожен день сповнений несподіванок і пригод. Тим паче, що до Букового лісу завітала знаменита співачка Соня Садова, а разом із нею — справжня детективна історія.  

«Як зрозуміти козу»

Муркавка, Повз та їх друзі вирушають на кораблі з поетичною назвою «Метафора» в мандри до моря. Пригоди приведуть їх на острів, де вони навчаться розуміти навіть… козу.

Видання ілюстровані. Вік 3-10 років

Придбати книжку можна у книжкових магазинах, або онлайн. Вартість 100-200 гривень.

Немає опису.

Ірена Карпа, День усіх білок.

Під обкладинкою – добра й бешкетлива історія про дружбу, свободу і Мрію – сповнена пригод і гумору, карколомних поворотів і складних ситуацій. 

Я все життя хотіла написати правильну дитячу книжку. Правильна – це не занудно-педагогічна з підкресленим мораліте, а така, що буде цікава і дітям, і дорослим. Жива, справжня, пригодницька. А ще є забагато книжок, де круті малюнки, і геть нема історії чи характеру персонажа. Це я вже зітхаю як мама двох дітей. Ця книжка - це розповідь про те, що насправді є цінним у житті, та як важливо вміти боротися за свої права. Вона вчить дітей не бути затурканими, а йти до своєї мети, вірити в дружбу, цінувати свободу. Вона і про білок, і про ліс, і про Україну. І про відчайдухів-ідеалістів, задерикуватих моторних білок, що не бояться жити, бігти, рятувати. Наперекір всім злим і жадібним. Білки – це ми з вами", – розповідає про книжку Ірена Карпа.

Кількість сторінок: 96, видання ілюстроване. Вік 3-12 років. 

Придбати книжку можна у книжкових магазинах, або онлайн. Вартість 130-180 гривень.

ДЕНЬ УСІХ БІЛОК

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!