Три старостинські округи Калуської ОТГ не погодилися з кандидатурами ймовірних старост


Три старостинські округи Калуської міської об’єднаної територіальної громади не погодилися з кандидатурами на старост, які висунули на розгляд сесії міської ради.

Про це Суспільному Карпати повідомив її голова Андрій Найда.

"Відповідно до закону, старосту пропонує міський голова і затверджує Калуська міська рада. Після першої сесії міськради практично всі повноваження старости припинені. І призначити виконувача обов’язків старости неможливо. Ми шукали шляхи, як можна це швидше вирішити. Громада вибирала депутатів, які її представляють. У міську раду зайшло дев’ять партій. Ми домовилися зі всіма очільниками майбутніх фракцій, що проведемо співбесіди, викличемо найбільш активних, прогресивних людей, які хочуть бути старостами", - розповідає Андрій Найда.

За результатами голосування дев’яти фракцій Калуської міської ради, депутати обрали тих, чиї кандидатури висуватимуть на сесії від кожного старостинського округу.

За словами очільника Калуської громади, вся процедура відбувалася прозоро і відкрито.

"Деякі села - Боднарівський старостинський округ, Сівко-Калуський, Ріп’янський - не погодилися з нашим баченням. Можливо, ми не все врахували. Є бачення громади, є бачення депутатів. Зараз ці три старостинські округи мають право висловити своє бачення. І ми запропонували, щоб вони висунули свою кандидатуру, кого вони бачать на цій посаді. Ми б приїхали у громади, вони мали б висунути, і на наступній сесії Калуської міської ради, яка відбудеться 10 грудня, мали б їх виставляти", - каже Андрій Найда.

Голова Калуської міської об’єднаної територіальної громади розповів, що у селі Сівка-Калуська вже визначилися, вони самі самоорганізувалися, провели подворовий обхід і четвертого грудня повідомлять прізвище свого кандидата.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!