Триста експрес-тестів для виявлення коронавірусу купив Івано-Франківськ


Івано-Франківськ отримав партію антисептика «Гідрохлориду натрію» для дезінфекції медзакладів, під’їздів, доріг та тротуарів.

Про це повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, інформує кореспондентка Бліц-Інфо. Також протягом останніх днів франківським медикам та комунальним службам вже передали понад 14 тисяч масок та тисячу –масок-респіраторів FFF3.

«Крім того, кожен міський заклад охорони здоров’я отримав з бюджету кошти для закупівлі засобів індивідуального захисту та необхідних дезінфекторів на загальну суму 880 тисяч гривень. Це центральна міська клінічна лікарня, міська клінічна лікарня №1, дитяча на вулиці Чорновола, міський пологовий та всі поліклініки. Також окремо з міського бюджету ми виділили 5 мільйонів гривень для закупівлі систем штучної вентиляції легень і ще 3 мільйони отримали від спонсорів. Перша поставка ШВЛ-систем відбудеться вже в понеділок», - підкреслив Руслан Марцінків.

Також мер наголосив, що за кошти з міського бюджету купили 300 штук американських тестів для виявлення коронавірусу. Доставити до міста їх обіцяють вже цього понеділка.

«Мова йде про експрес-тести, які передамо нашим медзакладам», - зазначив посадовець.

Очільник міста також повідомив, що у жодного з шести франківців, які перебували з підозрою на коронавірус в інфекційній лікарні, не підтвердився цей діагноз.

«Вчора ввечері Центр громадського здоров’я повідомив результати аналізів. Це добрі новини, але не забуваймо, що вже маємо одну смерть від коронавірусу. Також вчора стало відомо про ще один випадок хвороби – це мешканка Тисмениці, яка приїхала з Франції. Тому шануйтеся і без великої необхідності не виходьте з дому», - закликав Марцінків.

Нагадаємо, у вівторок, 17 березня в обласній інфекційній лікарні померла 56-річна мешканка Івано-Франківська. Лікарі діагностували в неї грип «А», ускладнений пневмонією. Втім, також відправили аналіз до Києва, аби перевірити на коронавірусну інфекцію. Відтак, лабораторія підтвердила, що це був саме коронавірус. 

У зв'язку з фіксуванням випадків захворювання на коронавірусну інфекцію уряд запровадив режим надзвичайної ситуації в Івано-Франківській області.

До теми: На Прикарпатті - ще одна людина захворіла коронавірусом

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!