Це примітивний піар: Олександр Сич про заборону депутаткам їхати за кордон


Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич пояснив, чому Постанова Кабміну про заборону жінкам-депутаткам виїздити за кордон є ніщо інше, як примітивний піар.

Очільник облради зацитував народну приказку: "Застав недорікуватого Богу молитися, то він собі лоба розіб'є!". На думку Олександра Сича, вона ідеально описує тих чиновників, які готували текст ухваленої Кабінетом Міністрів України Постанови №69 від 27 січня 2023 р. "Про внесення змін до правил перетинання державного кордону громадянами України", яка побачила світ на виконання відповідного Указу Президента України. Адже вона мала б всього лиш деталізувати порядок виконання викладеного у ньому змісту.

"Кабмін цей зміст розширив, додавши до переліку осіб, яких своєю дією охоплює цей Указ, також депутатів органів місцевого самоврядування і керівників підрозділів всіх державних органів і органів місцевого самоврядування. Питання - а він мав такі повноваження? Чи не перебрав він міру, демонструючи, що таки чогось вартує в системі, де реально майже нічого не вартує і є технічним придатком Офісу Президента. Знову ж приходить на гадку народне прислів'я совєтських часів: "У Москві зачіски рівняють, а в Києві голови летять!". А якщо за такою логікою місцеві органи державної влади заборонять відлучатися за кордон прибиральникам вулиць і клозетів?... Чи можна депутата сільської ради, або ж керівника якогось відділу сільвиконкому прирівняти до сумнозвісного "слуги" Тищенка - питання більш аніж риторичне! Якщо зважити, що незалежно від статусу ті чоловіки, які підлягають призову, й так не мали права перетинати кордон, то насправді ця постанова спрямована на обмеження права його перетину жінкам, пенсіонерам, інвалідам, багатодітним батькам. Саме їх перетворили на цапів-відбувайлів за гріхи тищенків та інших високопоставлених "слуг". Ця Постанова не що інше - як примітивний піар, спрямований на відбілювання високопоставленої частини владної команди "слуг" користуючись з Бога духу не винних посполитих українців",- вважає Олександр Сич.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!