"Це завпопадливе мавпування" - Олександр Сич про зміни до законодавства щодо ПЗО


Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич відрегував на зміни до Закону «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» щодо політично значущих осіб.

Свою думку щодо змін у законі Олександр Сич висловив під час програми "Про головне в деталях".

"Надмірну запопадливість русифікаторів свого часу характеризували прислівʼям «В Москві нігті стрижуть, а в Києві руки по лікоть рубають». Це ж можна сказати й про теперішніх запопадливих мавпувальників політики Брюсселя чи Вашингтона. Бо як ще інакше, як не запопадливим мавпуванням і догоджанням можна назвати найновіші зміни законодавства щодо т.зв. ПЕП-осіб, в українській транскипції ПЗО - Політично Значимих Осіб. В кожній західній цивілізованій державі є подібне законодавство, яке до кола цих осіб відносить політиків національного рівня - президентів, урядовців, членів парламенту тощо. Й, залежно від національного законодавства, вони 3-5-10 років підпадають під посилений фінмоніторинг. Й це нормально. Але не так, як це прописали наші, з дозволу сказати, законотворці!…",-  наголосив голова.

Нагадаємо, на засіданні 17 жовтня Верховна Рада України затвердила в другому читанні законопроєкт №9296-д про посилення фінансового моніторингу PEP, тобто політично значущих осіб.

Концептуальною зміною в законодавство є те, що замість трьох років після звільнення з посади, топ-посадовці матимуть довічний статус РЕР. При цьому законопроектом посилюється відповідальність СПФ (наприклад, банків) за необґрунтовану відмову користувачам фінансових послуг.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!