«Циган і ведмедів не викликав»: Зеленський розповів про день народження Єрмака на Прикарпатті


Президент Володимир Зеленський розповів, що в день народження керівника Офісу глави держави Андрія Єрмака, 21 листопада, перебував із ним та своєю родиною в президентській резиденції "Синьогора" в селі Гуті на Івано-Франківщині.

Про це Президент заявив під час пресмарафону "30 запитань Президенту України", повідомляє Укрінформ.

"У неділю о 7 ранку я прилетів на покладання квітів у Київ. Після покладання поїхав на роботу. Я зустрівся з військовими. Окрема в мене була нарада з головнокомандувачем, міністром оборони, а потім у мене було нагородження військових. Після цього я сів у гвинтокрил із Єрмаком. Там ще речі були, а в речах - бутерброди, якщо вас це цікавить. Із речами та з Єрмаком я прилетів у Гуту. Моя сім’я. Маю право. У цей день, коли я прилетів, я циган і ведмедів не викликав... У понеділок я полетів на роботу", - сказав Зеленський.

Глава держави також розповів, що упродовж попередніх двох днів, 19-20 листопада, вони з родиною та керівником Офісу Президента також перебували в резиденції "Синьогора".

За словами Зеленського, для перельотів дійсно використовувався гелікоптер Державної служби з надзвичайних ситуацій, а супроводжував його з метою безпеки військовий гелікоптер.

"Літак Президента не працює, бо директор нашого ДУСа не може виділити гроші, бо всі будуть казати, що гроші витрачають на Президента... За два дні до цього, так вийшло, чи за день до цього, зламався президентський гвинтокрил. Чому? Тому що ДУС не відремонтував його. Президента України попросили, і звернулися люди, які летіли з ним, використати на цей раз гелікоптер ДСНС. Я запитав, чи це законно. Мені сказали, що так, я маю на це законні права", - пояснив Президент.

Розповідаючи про перебування в Гуті, Зеленський зазначив, що ввечері 19 листопада після прибуття на Закарпаття він зустрівся з міністром розвитку громад і територій Олексієм Чернишовим для обговорення організації Дня працівників дипломатичної служби, проведення якого планується 20-22 грудня в Івано-Франківську та Гуті за участю понад 100 голів дипломатичних і консульських представництв України. Водночас у суботу, 20 листопада, у Президента був вихідний, який він провів із родиною та Єрмаком.

Нагадаємо, раніше Українська правда опублікувала розслідування про те, як президент Володимир Зеленський та Офіс президента святкував день народження Андрія Єрмака на державній дачі, використовуючи гелікоптери ДСНС для доставляння людей до резиденції в Карпатах

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!