Цинізм, чи лицемірство? Заступниця головлікаря обласної інфекційної лікарні із зарплатою в 450 тисяч нарікає на розподіл «ковідних» грошей


Вже другий рік людство бореться із коронавірусом – досі невідомим і невидимим ворогом, який забирає тисячі людських життів щодня. З початком пандемії COVID-19 у світі та оголошенням карантину в Україні постало ключове питання: чи впорається українська медицина з викликами?

Однозначну відповідь на це питання зможемо дати пізніше, проте вже зараз ясно одне – попри велику кількість хворих, недолугість МОЗ та нестачу коштів наші медики залишаються на передовій оборони, пише Ратуша.

Але якщо заглибитись, то попри боротьбу з зовнішнім ворогом, деякі наші медики ведуть боротьбу із ворогом внутрішнім, тобто зі своїми колегами.

Як стало відомо з надійних джерел, в Івано-Франківській обласній інфекційній лікарні склалася вельми неоднозначна ситуація. В той час як наш Уряд декларує оплату праці лікарів, що працюють з ковідними хворими в межах 300% окладу, звичайні лікарі інфекційної лікарні недоотримали в повному розмірі заробітну плату ще за червень.

Водночас керівництво лікарні в особі заступниці головного лікаря Наталії Дьоміної отримало зарплату з надбавками за 6 місяців в розмірі понад 300 тисяч гривень (452 151,03 грн. за 2020-й рік).

На даний момент Дьоміна є депутатом Івано-Франківської обласної ради від партії «Європейська Солідарність». Також вона займає посаду заступника голови медичної комісії з питань охорони здоров`я та соціальної політики.

Будучи заступницею головного лікаря ОІЛ, Наталія Дьоміна неодноразово давала публічні інтерв’ю про “болото” в медичній галузі області та погане використання ковідних коштів.

Тим часом в самій лікарні масові скарги пацієнтів через відсутність безкоштовних медикаментів та необхідність їх придбання за власні кошти, хоча лікарня фінансується НСЗУ згідно з «ковідним пакетом».

Також на її сторінці в соціальній мережі Фейсбук можна побачити лицемірні пости про українських лікарів із зарплатнею у 8 тисяч гривень, які змушені тікати за кордон. Сама ж Дьоміна за 2020-й рік заробила майже пів мільйона гривень.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!