Цирк з претензією: Нардепи від "Слуги народу" довели до сліз членів ОВК у Надвірній


Сьогодні, 31 березня народні депутати від фракції «Слуги Народу» приїхали на окружну виборчу комісію

У партії кажуть, що приїхали з’ясувати ситуацію з підрахунком голосів у 87-му виборчому окрузі, де в неділю відбулися довибори у парламент. Втім, розмова на дільниці перетворилася на цирк з претензією, пише Бліц-Інфо. 

Прихильники кандидатів, які другий день сидять під ОВК, поцікавилися у нардепів причиною приїзду. Мовляв, рахувати має ОВК, а не народні депутати. А своєю присутністю вони лише тиснутимуть на комісію, аби перемогу отримав їхній кандидат. 

У підсумку нардеп Микола Тищенко разом з колегою пішов до членів виборчої комісії, аби з'ясувати, чому вони другу добу не можуть продовжити підрахунок голосів. При тому, зробив це досить претензійно - з вимогою вказати конкретні прізвища винуватців та партії, які ті представляли у комісії. Члени комісії таким претензіям здивувалися. Мовляв, вони на роботі третю добу, не спали і не їли, але нічого зробити не можуть, бо немає кворуму - досі відсутні голова та 8 членів ОВК. Їм неодноразово телефонували, але ті не відповідають. На це Тищенко сказав показати телефони, де їм телефонували. І записав прізвища "винуватців". Все це відбувалося з притиском та на підвищених тонах. Нардепи вимагали від всіх посвідчень і маніпулювали статусом депутата, присутні аргументували тиском на членів виборчої комісії. Дискусія перейшла у суперечку. Одна з членів ОВК почала плакати.

А тим часом нардеп перевірив посвідчення членів ОВК, записав на листочок прізвища відсутніх членів та вийшов на вулицю.  Там Тищенко запевнив натовп, що він все з'ясував - винні члени ОВК, які не прийшли на роботу. Таке пояснення викликало у присутніх сміх та крики "Ганьба", адже це й так було всім відомо. 

"Ось ви кажете, що це брехня, а ось тут жіночка з ДВК, яка навіть не здала бюлетені. Каже, що не їла, а їсти не хоче. Ось вам відповідь. Ось вам маніпуляції", - звернувся Тищенко до натовпу.

Люди обурилися, хтось почав сміятися. Членкиня ДВК пояснила, що вона не може здати бюлетені, бо немає членів ОВК, засідання комісії призупинене вже другу добу через відсутність кворуму. Тищенко запевнив, що голова та члени ОВК незабаром прибудуть на дільницю.

Після цього Тищенко запропонував присутнім їжу і пригостив бутербродами. Але дії нардепа супроводжувався криками "Ганьба!" і "Брехун!".

Більше у відео Руху Чесно

Як відомо, сьогодні Центральна виборча комісія змінила голову комісії, вдруге за добу. Попередній голова комісії та ще кілька членів ОВК вже понад добу не виходять не зв'язок, тож ЦВК прийняли їх замінити. Але новий голова на робоче місце теж не з'явився.

Тим часом під ОВК протестують прихильники кандидата Шевченка та Вірастюка. 

Як ми писали раніше, екзит-пол та паралельний підрахунок голосів у штабах кандидатів показав, що на виборах з відривом у 198 голосів перемагає Олександр Шевченко (За майбутнє). Свободівець Руслан Кошулинський - другий. Втім, у штабі висуванець від "Слуг народу" Василя Вірастюка заявили, що перемога за їхнім кандидатом, не представивши даних паралельного підрахунку голосів. Тим часом ЦВК опрацювала 67% протоколів, лідирує Вірастюк. Далі підрахунок зупинився.

Олександр Шевченко закликав президента із закликом розблокувати роботу ОВК та вплинути на "Слуг народу", які затягують підрахунок голосів.

 Руслан Кошулинський закликав визнати результати виборів на 87 окрузі недійсними і оголосити перевибори.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!