Цьогоріч у Франківську буде рекордна кількість школярів


Традиційно, літо - це час активної підготовки освітніх закладів до нового навчального року. Цей рік - не виключення.

Підготовка у школах іде повним ходом: десь поточні ремонти, десь - модернізація за програмою НЕФКО. Як зауважив під час засідання виконкому очільник департаменту освіти міста Ігор Максимчук, всі ключові роботи завершаться до 1 вересня, пише Бліц-Інфо.

"Ми плануємо і хочемо розпочати навчальний рік у звичному режимі, хоча готуємося і до іншого розвитку подій. На сьогодні ще немає відповідних документів МОН чи МОЗ щодо того, яким буде новий навчальний рік. Хочу зауважити, що цього року буде 177 класів, що на 35 більше ніж минулого. Загалом з 1 вересня за парти сядуть 32 148 учнів. Це найбільша кількість школярів за часи незалежності у нашому місті. Тож важливе питання - це врегулювання наповнюваності освітніх закладів. До прикладу, серед міських закладів 5 шкіл-гігантів: 23, 22, 18, 25 та 24, які переповнені. Але є заклади, які не добирають учнів - 7, 6, 13, 16 та 17 ліцей", - сказав Максимчук.

Водночас міський голова зауважив, що варто звернути увагу на зростання якості освіти. 

"Проаналізуйте ситуацію і вирівняйте дисбаланс. Поруч є школи незаповнені і переповнені, значить є проблеми з керівництвом", - зауважив мер. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!