Цьогоріч ювенальні виявили майже пів сотні сімей, де нехтують потребами дітей


За 6 місяців 2020 року працівники ювенальної превенції Івано-Франківщини виявили та задокументували 459 фактів неналежного виконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей.

Йдеться передусім про ситуації, коли батьки нехтують піклуванням про своїх дітей та їх вихованням. Про це Бліц-Інфо повідомили в Ювенальній Превенції Прикарпаття.

Нагадаємо, що статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу батькам або особам, які їх замінюють, зокрема за ухилення від виконання передбачених законодавством обов'язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей. За такі дії, чи радше бездіяльність у зазначений період прикарпатські ювенальні поліцейські склали 423 адміністративних протоколи, причому 48 з них – за повторне протягом року після накладення адміністративного стягнення правопорушення.

Крім того, мова йде й про відповідальність дорослих за скоєння їх неповнолітніми дітьми адміністративних та кримінальних правопорушень. Батьків притягують до відповідальності за вчинення неповнолітніми віком від чотирнадцяти до шістнадцяти років адміністративного правопорушення чи кримінально караних діянь, якщо вони не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність. Цьогоріч на Прикарпатті вже задокументовано 36 таких випадків.
Наголошуємо, що працівники поліції не ставлять собі за мету будь-що покарати батьків, збайдужілих до потреб своїх дітей чи неспроможних забезпечити родинний затишок.

Передусім ювенальні поліцейські намагаються спонукати дорослих турбуватися про неповнолітніх синів та дочок, нерідко – бодай забезпечити елементарні умови для сну чи навчання дітей, спробувати заради власних діток відмовитися від надмірної пристрасті до наркотиків чи алкоголю.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!