ТЦК невдовзі почнуть викликати 25-річних українців для уточнення даних і медогляду


Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки викликатимуть громадян, які досягли 25-річного віку для уточнення облікових даних, проходження медичного огляду та оформлення відповідних військово-облікових документів.

Як відомо, раніше мобілізації підлягали чоловіки від 27 років. Втім, 3 квітня президент України Володимир Зеленський підписав закон України від 30.05.2023 № 3127-IX "Про внесення змін до закону України "Про військовий обов'язок і військову службу". Згідно закону, з 4 квітня в Україні зменшено з 27 до 25 років вік перебування громадян на військовому обліку призовників.

Тож, чоловіки, які досягли 25-річного віку, підлягатимуть зняттю з військового обліку призовників та взяттю на військовий облік військовозобов'язаних. Про це інформує Генеральний штаб ЗСУ.

"З набранням чинності вищезазначеним законом територіальними центрами комплектування буде здійснюватися виклик громадян, які перебували на військовому обліку призовників та досягли 25-річного віку для уточнення облікових даних, проходження медичного огляду та оформлення відповідних військово-облікових документів", - повідомили на сторінці Генерального штабу ЗСУ

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!