У Авдіївці пошкоджено 179 помешкань, з міста виїхали понад 250 осіб, - Жебрівський


Ніч у Авдіївці пройшла відносно спокійно. Щоправда були поодинокі обстріли на околицях міста.

Про це повідомив у Facebook глава Донецької ВЦА Павло Жебрівський, пише Вголос.

«Маємо оновлені дані щодо руйнувань завданих рашистами від 31 січня. Станом на 8:00 5 лютого задокументовано 179 пошкоджень різного ступеня у приватних будинках і квартирах міста. Із них – 133 у приватному секторі, 25 квартир у багатоповерхівках. Пошкоджено також 7 приватних гаражів, 3 автомобілі, магазин та залізничні колії на станції Авдіївка», - зазначив Жебрівський.

Водночас, він розповів, що газ і теплопостачання у квартирах Авдіївки є, воду подають по графіку. Лікарня та Укртелеком працюють у штатному режимі. Підрозділи національної поліції працюють у посиленому режимі для забезпечення порядку у місті.

«До речі, дуже допомогли і розвантажили потік людей створені вчора нацполіцією на околицях Авдіївки два додаткові пункти звернень громадян. Ці пукти працюють також і в режимі пунктів обігріву, харчування та надання гуманітарної допомоги», - повідомив глава ВЦА.

Разом з тим, по місту працюють машини які розвозять продукти харчування і теплі речі.

Посилену увагу в Авдіївці приділяють людям з особливими потребами – розвозять їм за графіком продуктові пакети, гігієнічні набори, надають іншу допомогу.

За 7 днів – від 29 січня до 4 лютого – із Авдіївки виїхало 248 людей.

Сьогодні зранку відправили з міста один автобус із мешканцями. Сьогодні на виїзд було записано 36 осіб, з них- 18 дорослих, 18- дітей. Якогось ажіотажу на виїзд із міста немає.

Як писав Вголос, бойовики з 29 січня активно обстрілюють українські позиції біля Авдіївки, а також житлові квартали і не погоджуються на встановлення перемир'я.

Напередодні в Авдіївці оголосили режим НС у зв'язку із загостренням ситуації через активізацію бойовиків і загрозою гуманітарної катастрофи в цьому населеному пункті.