У Бразилії грабіжники прив'язали заручників до машин, аби втекти від поліції


У Бразилії банда грабіжників після набігу на банк вирішила використати заручників як «живий щит». Тікаючи від поліції, злочинці прив'язали людей до даху автівок. Щонайменше три людини загинули, зокрема і один підозрюваний.

Про це пише Громадське з посиланням на BBC

Правоохоронці Бразилії заявили, що в пограбуванні банку взяли участь понад 20 людей. Банда озброєних людей напала на три банки у центрі муніципалітету Арасатуба в понеділок, 30 серпня.

Після пограбування злочинці захопили низку заручників та оточили місцевий відділок поліції. Вони заблокували ключові під'їзні шляхи до міста, підпаливши автомобілі. Місцеві ЗМІ повідомляли, що банда також використовувала безпілотники для спостереження за рухом поліції з повітря

Намагаючись відірватися від правоохоронців, угрупування використало своїх заручників як «живий щит», прив'язавши їх ззовні своїх машин. Камери спостереження на вулицях зафіксували, як одна людина була прив'язана до даху, та ще одна ㅡ на капот автівки.

Місцеві жителів повідомляли, що чули на вулицях стрілянину та навіть звук вибухів. Мер Арасатуби Діладор Борхес заявив, що поліція намагалася втрутитися, але через «живий щит» не могла атакувати.

Все ж під час погоні кілька людей загинули. Лейтенант військової поліції Олександр Гюдес розповів, що одну людину угруповання застрелило за те, що вона знімала їх.

Ще одна жінка та підозрюваний були вбиті під час протистояння з поліцією за містом, коли члени банди намагалися втекти.

Кілька людей також отримали травми. Наприклад, 25-річний велосипедист постраждав, коли один з вибухових пристроїв, встановлених бандою, спрацював, коли він проїжджав повз. Його доставили в лікарню, де довелося ампутувати обидві ноги.

Ще троє чоловіків перебувають у лікарні з пораненнями від куль.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!