У будинках Франківська проводять дезінфікцію пневматичнимими розпилювачами


Відсьогодні проводити дезінфекцію у під’їздах житлових будинків розпочали за допомогою пневматичних розпилювачів. Раніше комунальники використовували для прибирання ганчірки.

Про це Суспільному повідомив головний інженер комунального підприємства "Теплий дім" Ярослав Баб’як.

У будинку Василини Ільків уже провели дезінфекцію. Жінка каже, що такі роботи потрібні: "Я вважаю, що це потрібно, щоб захиститися від коронавірусу. Від вірусу найменш захищені літні люди, але треба всім берегтися".

У районі вулиці Хоткевича під’їзди будинків дезінфікують четверо працівників "Теплого дому". Вони очищують сходові клітки, перила, ліфти та двері.

Ігор дезінфікує під’їзди у будинках: "Є от такий розпилювач. Заходимо в під’їзд і піднімаємося на останній поверх. Звідти починаю дезінфекцію розчином води з хлоркою до першого поверху. Потім обробляю кабіну ліфту і вхідні двері до під’їзду. Дезрочину вистачає на 2 під’їзди. У баку - об’єм 16 літрів".

На балансі "Теплого дому" 619 багатоквартирних будинків. Дезінфікаційні роботи щоденно проводять десятеро людей у різних районах міста. Один і той самий будинок оброблятимуть дезрочином приблизно двічі на тиждень.

"З понеділка ми розпочали прибирання виключно дезінфікаційними засобами. Відсьогодні почали дезінфекцію за допомогою пневматичних розпилювачів. Це пришвидшить прибирання. Ми закупили 10 пневмобачків. Засобів для дезінфекції закупили близько 200 літрів. Думаю, до кінця карантину вистачить", - каже головний інженер КП "Теплий дім" Ярослав Баб'як.

Працівники комунальних підприємств дезінфікують і вуличні меблі в Івано-Франківську. Муніципальна дорожня компанія займається очищенням і миттям тротуарів та доріг.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!


Теги: