У Бурштині уникли тендеру, щоб віддати замовлення місцевому художнику


Бурштинська міська рада на Івано-Франківщині уникла проведення відкритих торгів на створення тематичних стінописів «Червона книга Бурштинського опілля»

Три спрощені закупівлі по 75 869 тис. грн оголосили в серпні цього року і станом на 28 вересня два договори підписали з підприємцем Олександром Базюком, ще в одній закупівлі опублікували намір укласти з ним угоду, пише видання Наші гроші. Львів.

Спрощена процедура закупівлі передбачає, що подати свої пропозиції можуть декілька учасників. Єдиним учасником трьох закупівель був Олександр Базюк. При цьому, як свідчать фотографії з фейсбук-сторінки Бурштинської міської ради, він взяв участь не тільки в закупівлі, але і в обговоренні майбутнього проєкту. Зустріч в міській раді з приводу проєкту була 13 вересня, а два договори з художником підписали 24 вересня.

Оскільки загалом на проєкт спрямували 227 тис. грн, міська рада мала б провести відкриті торги, стверджує експертка з публічних закупівель «Центру громадського моніторингу та досліджень» Оксана Дзявроник. Вона пояснює, що, згідно з ЗУ «Про публічні закупівлі» малювання – це послуги, тому замовник не міг поділити закупівлю.

За це членам тендерного комітету загрожує штраф від 11,9 до 17 тис. грн від Державної аудиторської служби України.

Хто і де створюватиме мурали

Мурали планують намалювати на трьох будинках за адресами вул. Січових Стрільців, 1-9-17 поблизу Бурштинської міської ради. Стінопис замовили в рамках впровадження екологічної освіти, на муралах будуть зображені рідкісні види рослин і тварин, які занесені до «Червоної книги Бурштинського опілля». Внизу малюнків передбачений QR-код з посиланням на тематичну сторінку.

Олександр Базюк, який малюватиме мурали, як підприємець зареєстрований 2014 року в Івано-Франківську. Він є художником, автором стінопису з доданою реальністю «Портрет міста» в Івано-Франківську.

При цьому основний вид діяльності Базюка – постачання готових страв. Один з його контактних номерів вказаний як номер телефону кав’ярні «Квартира #3» в Івано-Франківську.

За даними проєкту Clarity, ці три закупівлі від Бурштинської міської ради – наразі найбільший державний підряд для Олександра Базюка. У 2019 році він декорував двері для Івано-Франківської обласної державної адміністрації за 36 тис. грн.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!