У Бурштинській ТЕС відхрещуються від "чорного снігу" у Галичі


Пресслужба Бурштинської ТЕС прокоментувала інформацію щодо осадів чорного кольору у Галицькій громаді.

Як відомо, сьогодні, 16 грудня мешканці Галицької громади повідомили у мережі про чорний осад на снігу, який на їхню думку утворився через викиди Бурштинської ТЕС.

Натомість у пресслужбі ТЕС такі припущення спростовують. 

"Повідомляємо, що за останній період технологічних порушень на Бурштинській ТЕС не було. Станція працює в штатному режимі. В роботі знаходиться до 10 енергоблоків.Всі енергоблоки Бурштинської ТЕС обладнанні електрофільтрами і на них працюють системи очистки димових газів. Ми слідкуємо за тим, щоб викиди не перевищували нормативних значень.

Для цього на підприємстві систематично проводять капітальні, середні та поточні ремонти електрофільтрів, що дозволяють підтримувати ефективність їх роботи. За останні 10 років підприємство капітально відремонтувало 11 електрофільтрів.

Також у серпні цього року на ТЕС проходила планова перевірка Держекоінспекції Карпатського округу, в ході якої не було виявлено перевищень граничних норм викидів та не виявлено вагомих порушень, які можуть завдати шкоди навколишньому середовищу. Мова про атмосферне повітря, поводження з відходами, стан земельних та водних ресурсів.

Варто зазначити, що висока вологість повітря та зміна погодних умов є чинниками, які впливають на концентрацію опадів в певних місцях. Це можуть бути тверді частинки продуктів горіння, які осіли в момент зміни напрямку вітру. Брудний сніг, як на території ОТГ, так і поза нею може виникати й від опалення твердим паливом (вугілля, деревина, пелети) котелень, заводів та інших будівель, які також функціонують в межах регіону", - йдеться у офіційному повідомленні Бурштинської ТЕС.

Варто зауважити, що це вже не вперше в цьому регіоні люди нарікають на чорний сніг. Минулого разу в ДТЕК заявляли, що "чорний сніг" у Бурштині випав через зміну погоди.

Нагадаємо, керівництво Бурштинської ТЕС кілька разів не впускало екоінспекцію та інші уповноважені органи з перевіркою на станцію. Зокрема, на початку листопада 2021 року там була зафіксована масштабна аварія, яку приховали. У ДТЕК заявили, що прорвало звичайний колектор з водою і шкоди довкіллю немає, але не пустили із перевіркою Державну екологічну інспекцію. 

А вже 28 листопада на станції трапилась ще одна аварія. Четверо працівників отримали серйозні опіки. За кілька днів один з постраждалих помер від отриманих травм.

До теми: Держенергонагляд та СБУ проводять перевірку Бурштинської ТЕС через зупинку енергоблоків

Через аварію на Бурштинській ТЕС, довелося "зичити" світло у Словаччини

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!