У Чернівцях підозрюваний відкрив вогонь по поліції. Є загибла


Одна патрульна поліцейська загинула і один офіцер отримав поранення під час операції із затримання підозрюваного в розбещені неповнолітніх в Чернівцях.

Про це повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко у Telegram

"Чернівці. Надзвичайна ситуація. Національна поліція проводила затримання особи, яку звинуватили у розбещені неповнолітніх. 1 поліцейська загинула, 1 поліцейський отримав поранення. Наразі підозрюваний укрився у багатоквартирному будинку. Операція з затримання злочинця триває", - йдеться у дописі посадовця. 

За інформацією видання Zaxid.net, невідомий чоловік відкрив стрілянину біля школи №27 на вулиці Воробкевича на околиці міста. Інцидент стався ввечері понеділка, 3 жовтня.

Речниця поліції Чернівецької області Кароліна Маришева повідомила, що вбивство сталося після того, як екіпаж патрульних виїхав "на повідомлення про вчинення правопорушення". Вона зазначила, що наразі триває спеціальна поліцейська операція.

Пізніше у патрульній поліції розповіли, що загибла поліцейська - 22-річна Таїсія Татарин.

"Екіпаж Таїсії Татарин та Олександра Гуцула прибув на виклик про розбещення неповнолітніх. Заявниця повідомила, що біля школи невідомий чоловік показує статеві органи дітям. Патрульні розшукали громадянина, виявилось, що чоловік мав з собою зброю та раптово здійснив ряд пострілів по інспекторах. Поліцейська отримала смертельне вогнепальне поранення, її напарника шпиталізували, наразі йому надається вся необхідна медична допомога.

Таїсія прийшла у лави патрульної поліції в серпні 2020-го, щоб служити та захищати. У пам’яті всіх, хто її знав і працював разом з нею, Таїсія назавжди залишиться принциповою та чуйною колегою, яка вірно та самовіддано служила Батьківщині та українському народу. Ми висловлюємо наші найглибші співчуття рідним, близьким, друзям, колегам Таїсії. Це непоправна втрата для всієї нашої поліцейської родини.

Щодня ми заступаємо на зміну і не знаємо, чи повернемося додому, чи обіймемо рідних. Чи не стане вона останньою. У нашій країні триває війна, і поки наші захисники та колеги боряться на фронті, ми продовжуємо боротьбу з внутрішніми ворогами — злочинцями. Однак інколи цей ворог забирає найцінніше — життя.

Пошуки злочинця тривають і він понесе відповідальність за всією суворістю закону", - йдеться у дописі поліції. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!