У цю неділю Україна перейде на літній час


В ніч з 29-го на 30 березня Україна перейде на літній час.

О третій ранку слід перевести годинники на годину вперед. Тобто замість 3.00 стане 4.00, і спати вже доведеться на годину менше.

Нагадаємо, в останню неділю березня – на годину вперед, а в останню неділю жовтня – на годину назад. Це необхідно для того, щоб наблизити адміністративний час до сонячного.

20 вересня 2011 року за постанову про зміну порядку обліку часу в Україні проголосували 266 народних депутатів, таким чином Верховна рада України постановила встановити з 27 березня 2011 року на території Україні час другого часового поясу з додаванням однієї години, скасувавши цим перехід на зимовий час в жовтні 2011 року, відповідно і наступний за цим перехід на літній час. 18 жовтня 2011 року.

Верховна Рада Україна передумала і прийняла постанову «Про визнання такої, що втратила чинність, постанови Верховної Ради України „Про зміну порядку обчислення часу на території України“», за це рішення проголосували 295 народних депутатів із 349 зареєстрованих у цей день у сесійній залі. Тобто перехід на літній час в Україні відбувається у звичайному режимі, пишуть Паралелі.