У Долині не змогли прийняти бюджет-2024


Депутати Долинської міської ради не ухвалили бюджет громади на 2024 рік.

Після довгих дискусій, обговорень та пропозицій, депутати не дійшли згоди та не підтримали проєкт бюджету на 2024 рік, інформує Бліц-Інфо.

Як повідомив міський голова Долини Іван Дирів, проєкт бюджету був не простий, але збалансований.

"Проєкт бюджету був поданий з показниками які відображають фінансове забезпечення програми підтримки ЗСУ на рівні трохи більше 13 мільйонів гривень і з програмолю соціального захисту. Але, на жаль, політика перемогла і депутати не прийняли запропонований проєкт бюджету. Якщо по видатковій частині не було проблем, щодо сум ми зійшлися, але спосіб і куди направити мене здивував. Адже пропозиція була направити 10 мільйонів гривень на підтримку ЗСУ, як субвенцію державному бюджету, яка піде в загальний "котел" і невідомо кому і як буде розподілена. Наша ж позиція, щоб допомагати нашим хлопцям за конкретними запитами військових частин"- каже мер.

За словами мера, оскільки бюджет не прийнятий, це не дасть можливості фінансувати ті видатки, які планувалося.

"При умові неприйняття бюджету ми не зможемо профінансувати галузь освіти. Тому освітяни вже можуть починати "дякувати" депутатам, в тому числі депутатам-освітянам. Друга загроза це неможливість співфінансувати міжнародні проєкти",- пояснив мер.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!