У ДСНС розкрили подробиці ліквідації пожежі в Балаклії


Відомо, що досі на території військового арсеналу спостерігаються вибухи різної інтенсивності.

Станом на 7.00 годину п'ятниці, 24 березня, на території військового арсеналу у м. Балаклія на Харківщині спостерігаються вибухи різної інтенсивності, повідомили у Державній службі України з надзвичайних ситуацій. 

За інформацією ДСНС, до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучили 1302 особи та 210 одиниць техніки, зокрема від ДСНС - 362 людини особового складу та близько 90 одиниць спеціальної та пожежної техніки, 9 піротехнічних розрахунків.

Зазначається, що приведено у готовність резервні сили та засоби, на залізничній станції Шебелинка чергує два пожежні потяги.

Повідомляється, що на місці події працює штаб з ліквідації надзвичайної ситуації та оперативна група ДСНС України. 

Відомо, що станом на 7.00 годину п'ятниці, 24 березня, на території військового арсеналу спостерігаються вибухи різної інтенсивності. Нагадаємо, вночі 23 березня на складах зі зброєю у Харківщині, розпочалася пожежа, що спричинила детонацію боєприпасів, одна людина отримала поранення. Військова прокуратура встановила, що могла статися диверсія. Місцевим жителям вдалося зафіксувати моменти вибухів. Державна прикордонна служба України посилила охорону східної ділянки кордону.

Згодом у Міноборони повідомили, що інтенсивність вибухів на складах до вечора знизилася.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко дав термінове доручення про залучення допомоги НАТО у зв’язку з ситуацією, що виникла на Харківщині.

Джерело Тиждень.ua