У франківській мерії міркують, як зменшити податкове навантаження на підприємців


Про це йшлось сьогодні, 24 березня, під час оперативної наради.

Директор Департаменту економічного розвитку, екології та енергозбереження Світлана Криворучко зазначила, що малий і середній бізнес потребує додаткових пільг та цільової допомоги, які зменшать втрати від простою бізнесу в час карантину, пише Бліц-Інфо.

У свою чергу, міський голова Руслан Марцінків додав, що не розуміє, чому держава не компенсує витрати підприємцям під час карантину.

"Не розумію заяви державної влади про те, що органи місцевого самоврядування мають компенсувати підприємцям втрати під час карантину. А де той "ковідний" фонд, який профукали? Місцеве самоврядування зараз тягне медицину, доплачує зарплати, а тепер має ще знаходити кошти на компенсації підприємцям… Держава зараз діє так, що багаті стають ще багатшими, а бідні стають ще біднішими… Що, в нашій державі має бути тільки великий бізнес? Тож треба заохотити людей купувати у малого бізнесу. Дякую нашому бізнесу, що, попри все, працює і сплачує податки",- зазначив Марцінків.

Мер також додав, що вже найближчим часом у мерії опрацюють механізм як зменшити податкове навантаження на підприємців 2 групи. Питання винесуть на сесію.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!