У франківській мерії прозвітували, скільки і чого купили військовим від початку війни


Франківська мерія прозвітувала про закупівлі та передачу необхідного устаткування та речей для захисників.

Минулих вихідних франківці підтримали всеукраїнський рух і вийшли на одиночні пікети під міську раду з вимогою, щоб кошти витрачалися не на благоустрій, а на потреби військових. Тож у мерії вирішили прозвітувати, скільки грошей за цей час з міського бюджету витратили на підтримку армії.

Як повідомив під час брифінгу заступник міського голови, директор Департаменту по взаємодії зі Збройними силами України, Національною гвардією України, правоохоронними органами та надзвичайними ситуаціями Руслан Гайда, з перших днів вторгнення міська рада постійно допомагає військовим, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Ми на сьогодні маємо співпрацю з понад 20-ма військовими частинами, закуповуємо все необхідне. Від початку вторгнення до 1 листопада цього року, ми маємо два напрямки використання коштів на допомогу армії. Перший - це грошові виплати, яких було виплачено 2 мільйони 600 тисяч гривень. Друге - це субвенції з бюджету МТГ на матеріально-технічне забезпечення військових формувань - 57,3 мільйона. Загальна сума 59,9 мільйона. Крім того, з початку війни за кошти міського бюджету закупили і передали військовим матеріально-технічного забезпечення на суму 43.3 мільйона гривень",- повідомив Гайда. 

Загалом, каже заступник за цей час надійшло 118 листів-звернень від військових частин. Військовим передали дерево, цвяхи, лопати, бензопили, болгарки, оргтехніку, паливно-мастильні матеріали, продукти і т.д.

"Передали 38 автомобілів, які закуплені, в тому числі, за кошти працівників МВК та оголошено тендер на закупівлю чотирьох нових позашляховиків. Передано 68 квадрокоптерів, 101 тепловізор, 165 рацій, 15 старлінків, 35 генераторів, 5 зарядних станцій та 1 інтерактивний дисплей. Заплановано закупівлю 25 квадрокоптерів, а також максимально багато дронів-камікадзе",- прозвітував Гайда.   

Окрім того, для нашої 102 бригади ТРО придбали і передали спеціальний тренажер, щоб військові могли вчитися стріляти з понад 20 видів озброєння. 

Також, завдяки благодійному фонду, вдалося зібрати понад 8 мільйонів гривень за які допомагали військовим всім необхідним.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!