У франківському виконкомі "люструють" новопризначених чиновників


З середини вересня 2014 року в Україні почав діяти Закон України «Про очищення влади». Ним передбачається перевірка всіх чиновницьких посад, окрім виборних.

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус видав розпорядження "Про організацію проведення у виконавчому комітеті Івано-Франківської міської ради перевірки, передбаченої Законом України "Про очищення влади", стосовно новопризначених осіб", повідомляє кореспондент "Бліц-Інфо".

Під перевірку попадають: головний спеціаліст з питань генерального плану міста відділу генерального плану міста управління генерального плану та містобудівного кадастру (тимчасово, на час відпустки штатного працівника для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку) Департаменту містобудування та архітектури виконавчого комітету міської ради Богдан Заяць та провідний спеціаліст з питань генерального плану міста відділу генерального плану міста управління генерального плану та містобудівного кадастру Департаменту містобудування та архітектури виконавчого комітету міської ради Вікторія Худик.

Натомість перевірка щодо посадових та службових осіб органів державної влади та органів місцевого самоврядування буде проводитися у червні 2015 року – грудні 2016 року.

Нагадаємо, що згідно чинного законодавства, керівники установ самі визначають дату початку проведення «люстрації» у відповідності до планових перевірок.